O świcie zaczął sypać śnieg, temperatura w okolicy 0°C. Wybrałem się na trzygodzinny spacer...
Te dwa poniższe zdjęcia, to moje faworyty z tego dnia. Bobry zrobiły tamę w dole małej rzeczki, przez co woda wolniej spływa, a jej nadmiar wylał się częściowo na leśną łąkę. Zaczęło przymarzać i stworzyło to całkiem mroźny widok.
Spacer po okolicy - 25.01.20
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Wybyłem kilkadziesiąt kilometrów od Sz-na i na polach biało (w przeciwieństwie do miasta bo tam ani grama) ...może z tego jakiś spacer wyniknie
...a to co miał Soohy, to najładniejszy kawałek zimy. W połączeniu ze słońcem był by pełen odjazd.
...a to co miał Soohy, to najładniejszy kawałek zimy. W połączeniu ze słońcem był by pełen odjazd.
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
Protestuje. Zima jest i chyba jeszcze będzie. Na południe od Radomia, bo tam chodzę, śniegu nie brakuje. (I to jest jeszcze jeden dowód na to, że radomskie to północ Małopolski a nie Mazowsze ) Temperatura, przeważnie waha się między -1 a -9. Oczywiście w południe zdarza się nawet +2. Śnieg pada. Oczywiście nic specjalnego, bo jest go tylko ok. 30 cm. Dla mnie to super. Suchy, pozwolisz, że wkleję swoje zdjęcia:
Reszta zdjęć.
[ Dodano: 2021-02-01, 08:48 ]
Poprawka: dzisiaj -20°C, słońce i księżyc razem.
Reszta zdjęć.
[ Dodano: 2021-02-01, 08:48 ]
Poprawka: dzisiaj -20°C, słońce i księżyc razem.
Krótko i na temat.