|
Kapusta po azjatycku |
Autor |
Wiadomość |
Tomas

Wiek: 33 Dołączył: 27 Mar 2014 Posty: 19 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 2016-04-05, 13:46 Kapusta po azjatycku
|
|
|
"Adam Mickiewicz pisał:
„W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno
Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną;
Słów tylko brzęk usłyszy i rymów porządek,
Ale treści ich miejski nie pojmie żołądek.”
Prawdziwy bigos robi się kilka dni, wobec czego proponuję szybszą wersję terenową. Wprawdzie mówimy o kapuście po azjatycku, ale w zależności od fantazji gotującego, równie dobrze może powstać potrawa, którą określimy jako młoda kapusta z mięsem.
Składniki (na 4 głodne osoby):
Średniej wielkości główka kapusty
Pół kilo mięsa (łopatka, karczek… jak szynka to warto dodać też boczku)
Przyprawy: kurkuma, chili, papryka, czosnek, pieprz, zioła prowansalskie, sól
Ciemne piwo [...]"
Tym razem coś na temat leśnego gotowania przygotował Wam Artur Kordian, znany na forum jako Dźwiedź. Kapusta po azjatycku, bo o tym mowa, w wykonaniu Artura to istny majstersztyk kuchni Polecam każdemu kto nie miał okazji próbować. Jak przyrządzić potrawę, znajdziecie na naszej stronie pod adresem: https://www.lesne-rzemios...a-po-azjatycku/ |
|
|
|
 |
Dźwiedź
brat cebka

Pomógł: 7 razy Dołączył: 22 Wrz 2013 Posty: 708 Skąd: GoldenCity
|
Wysłany: 2016-04-07, 20:00
|
|
|
A poniżej wersja mniej bushcraftowa za to bardzo hardkorowa wyszła
 |
_________________ BUK, HUMOR i DZICZYZNA |
|
|
|
 |
|
|