oto fota;

co Wy na to

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Iiii, bez przesady.puchalsw pisze:Na ambicję mi wjechałeś tym postem

Jak nie żwirek typowy to są też "drewniane" .rob30 pisze:He,he... Też o tym pomyślałem, ale na swojej fajce nie będę próbował!
 Jak po przesiąknięciu wilgocią zrobi się czarny, to znak, że trzeba go wymienić
 Jak po przesiąknięciu wilgocią zrobi się czarny, to znak, że trzeba go wymienić 
Nie bo wymieniam sól po około 12 godzinach. Druga sprawa to fajka aż tak nie jest mokra.Wuming pisze:a nie boicie się, że część soli się od wilgoci roztopi i wleci w pory wrzośca (lub innego materiałyu z którego jest fajka) ?

Dla mnie ta fajka oprucz tego że zmienia smak nawet najpodlejszego tytoniu ma swój klimat i mam ją zawsze na półce razem ze szlachetnymi wrzoścami i sepiolitami
 Dla mnie ta fajka oprucz tego że zmienia smak nawet najpodlejszego tytoniu ma swój klimat i mam ją zawsze na półce razem ze szlachetnymi wrzoścami i sepiolitami   palę w niej czyste Virginie które są tytoniami trudnymi dla niedoświadczonych fajkarzy ale jestem pewien że jeśli ktoś chciałby posmakować czystego nie "skalanego" żadnymi aromatami tytoniu i poznać słodkości i i owocowe kwaski czystej VA  to kukurydzianka będzie do tego najodpowiedniejsza , sam przekonałem się że pali się chłodniej jak we wrzoścu i bardzo sucho  .Palę VA i inne tytonie prosto z puszki wilgotne bez specjalnego osuszania , tyle co z puszki na serwetkę lekkie rozerwanie flejków i do komina
 palę w niej czyste Virginie które są tytoniami trudnymi dla niedoświadczonych fajkarzy ale jestem pewien że jeśli ktoś chciałby posmakować czystego nie "skalanego" żadnymi aromatami tytoniu i poznać słodkości i i owocowe kwaski czystej VA  to kukurydzianka będzie do tego najodpowiedniejsza , sam przekonałem się że pali się chłodniej jak we wrzoścu i bardzo sucho  .Palę VA i inne tytonie prosto z puszki wilgotne bez specjalnego osuszania , tyle co z puszki na serwetkę lekkie rozerwanie flejków i do komina   bo tak mi smakuje najbardziej
 bo tak mi smakuje najbardziej   

Witam!Qasz pisze:borsukwacław, możesz wpisać jak taki cybuch wyprodukować z kukurydzy? czy ma być to zielona kukurydza suszona do pieprzu czy też wyrośnięta i obrana z ziaren a wtedy suszona?
wygasa po 48.
 )i szlifuję na czołgu zamontowanym do stołu ,  można to zrobić ręcznie na papierku 80 i 100 , niewprawionym  pozwoli to uniknć zbyt mocnego zeszlifowania zewnętrznej warstwy .
  )i szlifuję na czołgu zamontowanym do stołu ,  można to zrobić ręcznie na papierku 80 i 100 , niewprawionym  pozwoli to uniknć zbyt mocnego zeszlifowania zewnętrznej warstwy .   Aaa i jeszcze jedno , suszące się kolby trzeba umieścić w takim miejscu żeby ich myszy nie zwietrzyły
 Aaa i jeszcze jedno , suszące się kolby trzeba umieścić w takim miejscu żeby ich myszy nie zwietrzyły   nie wiem jak one to robią , ale w tym roku pożarły mi 3 kaczany
 nie wiem jak one to robią , ale w tym roku pożarły mi 3 kaczany   

cybuch ma kształt stożka , pozwala to na pewne zamontowanie w otworze główki , ustnik też jest na końcu lekko przeszlifowany w stożek i można go solidnie zamontować w cybuchu.I teraz może jeszcze to, że końcówka cybucha powinna sięgać wewnątrz komina conajmniej do połowy średnicy komina ,ja robię tak że po zaciśnięciu się stożka na krawędzi otworu końcówka prawie dotyka ścianki przeciwległej komina .
 cybuch ma kształt stożka , pozwala to na pewne zamontowanie w otworze główki , ustnik też jest na końcu lekko przeszlifowany w stożek i można go solidnie zamontować w cybuchu.I teraz może jeszcze to, że końcówka cybucha powinna sięgać wewnątrz komina conajmniej do połowy średnicy komina ,ja robię tak że po zaciśnięciu się stożka na krawędzi otworu końcówka prawie dotyka ścianki przeciwległej komina . 
  tylko że właśnie warstwa pianki na dnie ma za zadanie wchłanianie kondensatu i zapewnienie suchego palenia  , ja nigdy nie stosowałem takich metod , ale pomysłów jest naprawdę dużo , na przykład taki ARISTOCOB  ciekawostka ale moim zdaniem bardzo interesująca i ten art-decoski styl metalowej fajki z wkładem z kolby kukurydzy  :-> dość popularna fajka w Hameryce do dzisiaj  .
 tylko że właśnie warstwa pianki na dnie ma za zadanie wchłanianie kondensatu i zapewnienie suchego palenia  , ja nigdy nie stosowałem takich metod , ale pomysłów jest naprawdę dużo , na przykład taki ARISTOCOB  ciekawostka ale moim zdaniem bardzo interesująca i ten art-decoski styl metalowej fajki z wkładem z kolby kukurydzy  :-> dość popularna fajka w Hameryce do dzisiaj  .
 .
 . .
 .
 ja używam soli różowej z Himalajów uważanej za najczystszą sól jaką można znaleźć na ziemi ,wydobywana z pokładów sprzed 250 mln lat
 ja używam soli różowej z Himalajów uważanej za najczystszą sól jaką można znaleźć na ziemi ,wydobywana z pokładów sprzed 250 mln lat   sól różowa zawiera więcej żelaza , biała więcej wapnia , ogólnie dostępna w każdym "lepszym" markecie .
 sól różowa zawiera więcej żelaza , biała więcej wapnia , ogólnie dostępna w każdym "lepszym" markecie .  
  to prosta , tania i bardzo skuteczna metoda .
 to prosta , tania i bardzo skuteczna metoda .  popiół zbieram podczas palenia do szklanej fiolki a później używam go do osuszania fajek . Cygar nie palę a Virginii po paleniu w moich fajkach nie chce mi się przesiewać a tak łączę przyjemne z pożytecznym
 popiół zbieram podczas palenia do szklanej fiolki a później używam go do osuszania fajek . Cygar nie palę a Virginii po paleniu w moich fajkach nie chce mi się przesiewać a tak łączę przyjemne z pożytecznym   Wpadłem na pomysł zastosowania tej metody podczas palenia skrętasa z czystej papierosowej Virginii kiedy z zachwytem uświadomiłem sobie jaki piękny ,jasny i czysty jest popiół z tego tytoniu
 Wpadłem na pomysł zastosowania tej metody podczas palenia skrętasa z czystej papierosowej Virginii kiedy z zachwytem uświadomiłem sobie jaki piękny ,jasny i czysty jest popiół z tego tytoniu   nie to co z malborajsów
 nie to co z malborajsów