Podręcznik partyzantki
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Podręcznik partyzantki
Kiedyś na jakimś forum znalazłem informację o podręczniku dla sowieckiej partyzantki. Było w niej sporo informacji na temat przetrwania w lesie. Czy może ktoś zna tę książkę i napisze jaki jest jej tytuł lub da namiary na nią?
Chodzi o Sputnik Partyzanta? http://www.9may.ru/partisan/page1
https://www.instagram.com/whittling_bushcraft/
Cała tajemnica wiedzy puszczańskiej, tkwi tylko i wyłącznie w chęci jej zdobycia. Nie są potrzebne do tego niezmierzone odmęty pierwotnej puszczy. Nie jest potrzebny super sprzęt czy ubranie rodem z kosmicznych technologi. Wystarczy chcieć, oglądać, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Proste - ale to cała tajemnica. Szkoda, że większość adeptów leśnej ścieżki nie potrafi tego zrozumieć...
"Płyń pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci "
Cała tajemnica wiedzy puszczańskiej, tkwi tylko i wyłącznie w chęci jej zdobycia. Nie są potrzebne do tego niezmierzone odmęty pierwotnej puszczy. Nie jest potrzebny super sprzęt czy ubranie rodem z kosmicznych technologi. Wystarczy chcieć, oglądać, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Proste - ale to cała tajemnica. Szkoda, że większość adeptów leśnej ścieżki nie potrafi tego zrozumieć...
"Płyń pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci "
- trumpor113
Za moich czasów wszyscy olewali "Ruskij jazyk " a ja pilnie się uczyłem bo uważałem że należy uczyć się "języka wrogów" dzisiaj mam zupełnie inne zdanie na temat tego kto jest naszym wrogiem a w przeciwieństwie do wielu z mojego pokolenia szanuję Rosjan i nie uważam ich za naszych wrogów . A z tej całej historycznej burzy pozostała mi znajomość Rosyjskiego z czego się bardzo cieszę bo mogę sobie poczytać w orginale Sputnik Partyzana taki mały OT
Pzdr.
Za moich czasów wszyscy olewali "Ruskij jazyk " a ja pilnie się uczyłem bo uważałem że należy uczyć się "języka wrogów" dzisiaj mam zupełnie inne zdanie na temat tego kto jest naszym wrogiem a w przeciwieństwie do wielu z mojego pokolenia szanuję Rosjan i nie uważam ich za naszych wrogów . A z tej całej historycznej burzy pozostała mi znajomość Rosyjskiego z czego się bardzo cieszę bo mogę sobie poczytać w orginale Sputnik Partyzana taki mały OT
Pzdr.
Oszczędzaj wodę , pij....Whisky .
Pomorska Grupa Knives
Pomorska Grupa Knives
-
- Tytuł użytkownika: awski
A ja się zamierzam dopiero się uczyć od przyszłej jesieni bo zbyt duży kawałek świata jest na wschodzie do zobaczenia żeby tak zwyczajnie ani me, ani be, ani kukurykuborsukwacław pisze:Witam!
Pzdr.