Ewolucja ACU...
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- aciepk
- Tytuł użytkownika: UCePe ssie
W warszawskim Predatorze wisiały jedne miesiąc temu. Oryginalne, poza tym bluza ma porządny krój. Ogólnie kanadyjskie ciuchy mają przemyślany krój, np. kurtka od IECS'a.Rojek pisze:Miałem styczność z kontraktowym CADPATEm, i co powiem to powiem że naprawde kamuflował dobrze w naszych warunkach. Sam szukałem takiego mundurku ,ale nie dało rady znaleść. Znajomy pracował w Kanadzie, no i sprawił sobie.
A co do butów w CADPATcie to pomysł dobry, na pewno lepszy niż piaskowe buty do UCP... Poza tym mają też rękawice w tym samym kamo.
-
http://www.jaypatterson.com/imaes/Picture%20013.jpg -[...] zdjęcie gościa w cadpacie i te ich rękawice dobrze widoczne- to jakis ajersoftowiec czy "prawdziwy"??
A co do butów, napewno ciekawa rzecz, może tak ładnie nie wygląda al napewno lepsze niż buty jednokolorowe, tylko pewnie cena sporo większa takich. Ciekawe jak je robią i czy nie zmniejsza to oddchalnosci skóry(chociaż to pewnie przymyśleli, i nie ma takiego problemu).
Buty wojskowe nie muszą ładnie wyglądać, ale muszą być dobre. Spojrzcie chociażby na Kupczaki(chociaż te wydają mi się ładne ) albo na buty BW(a te już nie ).
A co do butów, napewno ciekawa rzecz, może tak ładnie nie wygląda al napewno lepsze niż buty jednokolorowe, tylko pewnie cena sporo większa takich. Ciekawe jak je robią i czy nie zmniejsza to oddchalnosci skóry(chociaż to pewnie przymyśleli, i nie ma takiego problemu).
Buty wojskowe nie muszą ładnie wyglądać, ale muszą być dobre. Spojrzcie chociażby na Kupczaki(chociaż te wydają mi się ładne ) albo na buty BW(a te już nie ).
-
nie znalazłem odpowiedzniego tematu, a nie chcialem robic balaganu i zakladac nowego watku . pytanie nawiazuje do ACU wiec zadam je tutaj . poszukuje spodni gore-tex woodlan ale generacja II. Nie wiem czy to byly kontrakty, a moze propery, ale kiedys widzialem na e-bayu. pamietam ze roznily sie od gen I tym ze mialy szlufki na pasek zamiast gumki, i kieszenie cargo tak jak BDU. przed chwila szukalem i na allegro tylko gen I, a na e-bay sa gen II ale ACU. skoro kurtki woodland gen II sie pojawiaja na aukcjach to dlaczego nigdzie nie widac spodni ? moze ktos rozwiac moje watpliwosci ? z gory dzieki
- aciepk
- Tytuł użytkownika: UCePe ssie
Twoje pytanie wcale nie nawiązuje do ACU... Bo ACU to mundur (Army Combat Uniform).
Lecz do wzoru kamuflażu którym ACU jest pokryte czyli UCP (Universal Camo Pattern)...
A co do samych spodni ECWCS gen.II to owszem mają one kieszenie, lecz nie jak w BDU tylko takie proste bez zaszewek jak w BDU, mają szlufki na pasek (pozostawiono gumkę w pasie) i wzmocnienia na tyłku i kolanach nie z drugiej warstwy gore, jak w ECWCS gen.I tylko cienkiej cordury 330d.
A to dlaczego kurtki ECWCS gen.II (Zarówno w UCP jak i w woodlandzie) pojawiają się częściej na aukcjach to zapewne dlatego, że kurtki są popularniejsze wśród kupujących, lub jest ich więcej dostępnych u hurtowników/w magazynach niż spodni...
Lecz do wzoru kamuflażu którym ACU jest pokryte czyli UCP (Universal Camo Pattern)...
A co do samych spodni ECWCS gen.II to owszem mają one kieszenie, lecz nie jak w BDU tylko takie proste bez zaszewek jak w BDU, mają szlufki na pasek (pozostawiono gumkę w pasie) i wzmocnienia na tyłku i kolanach nie z drugiej warstwy gore, jak w ECWCS gen.I tylko cienkiej cordury 330d.
A to dlaczego kurtki ECWCS gen.II (Zarówno w UCP jak i w woodlandzie) pojawiają się częściej na aukcjach to zapewne dlatego, że kurtki są popularniejsze wśród kupujących, lub jest ich więcej dostępnych u hurtowników/w magazynach niż spodni...