Turystyczny fast-food
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Dźwiedź, nosz przecież w pierwszym poście pisałem http://www.w-d.com.pl/?lang=pl&id=produkty&kat=3
Birken1 - jestem tylko człowiekiem
Birken1 - jestem tylko człowiekiem
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
- wolfshadow
- Tytuł użytkownika: tuptuś leśny
Do wyboru i doprawienia zestawem przypraw.
Szybka baza zalewana wrzątkiem:
- kuskus,
- pure ziemniaczane (w saszetkach),
- makaron z zupek chińskich,
Wkładka mięsna:
- konserwa (np. gulasz angielski),
- wędliny wędzone, podsuszane,
- sało,
Opcjonalny składnik chemiczny:
- saszetka gorący kubek pn. rosół z kury,
- kostka rosołowa,
Inspirując się serią "Zjedz Rosję" suszyłem też ryby w domowej suszarce. Konkretnie solone płotki. Jako przegrycha do piwa są całkiem smaczne (Doczu testował gdy walczyliśmy z dżunglą). Jako wkładka do szybkiej zupki też powinny się sprawdzić.
Szybka baza zalewana wrzątkiem:
- kuskus,
- pure ziemniaczane (w saszetkach),
- makaron z zupek chińskich,
Wkładka mięsna:
- konserwa (np. gulasz angielski),
- wędliny wędzone, podsuszane,
- sało,
Opcjonalny składnik chemiczny:
- saszetka gorący kubek pn. rosół z kury,
- kostka rosołowa,
Inspirując się serią "Zjedz Rosję" suszyłem też ryby w domowej suszarce. Konkretnie solone płotki. Jako przegrycha do piwa są całkiem smaczne (Doczu testował gdy walczyliśmy z dżunglą). Jako wkładka do szybkiej zupki też powinny się sprawdzić.
.:fortes fortuna adiuvat - Terencjusz:.
.:Miej odwagę posługiwać się własnym rozumem - I. Kant:.
.:Miej odwagę posługiwać się własnym rozumem - I. Kant:.
- kamykus
- Tytuł użytkownika: Leśny Dziad
W kauflandzie można znaleźć dania (oczywiście w puchach) firmy Yabra (nie wszystkie są na ich stronie) http://www.yabra.pl/produkty/index.html
Ja znalazłem dodatkowo Żurek, Fasolkę, grochówkę i kapuśniak. Ale w innych słoikach, też 800g
Kawał porcji ale też ciężar
Ceny od 5zł do 7,70zł Nie ma na niektórych danych jeśli chodzi o kaloryczność. Ale np w Żurku jest tylko 2% mięsa. Z czego 70% to skórki wieprzowe. W zupach Profi to 10%, i można znaleźć nawet kawałki podgardla...
Na najbliższym wypadzie skuszę się na grochówę od tej Yabry, i dam znać jak smakowała.
Ja znalazłem dodatkowo Żurek, Fasolkę, grochówkę i kapuśniak. Ale w innych słoikach, też 800g
Kawał porcji ale też ciężar
Ceny od 5zł do 7,70zł Nie ma na niektórych danych jeśli chodzi o kaloryczność. Ale np w Żurku jest tylko 2% mięsa. Z czego 70% to skórki wieprzowe. W zupach Profi to 10%, i można znaleźć nawet kawałki podgardla...
Na najbliższym wypadzie skuszę się na grochówę od tej Yabry, i dam znać jak smakowała.
"Nie cierpię mojego rozdwojenia jaźni, jest świetne"
Bardzo fajne dania są w Lidlu i Aldi. Koszt ok 6-7 zł. Problem stanowić może to, że tacki są plastikowe (pod mikrofalówki), więc do podgrzania trzeba mieć jakąś menachę. Co ważne, są naprawdę smaczne i zwłaszcza te z aldi mają fajny skład. Dokładnie nie pamiętam, a akurat nie mam żadnej w lodówce, ale sporo w tym mięsa i niewiele "koksów".