Własnie ten pazdziernik i początek listopada był wyjatkowo ciepły
A czy twoje wyprawy z serii "Dzień podróżnika" to jest wiosna, lato i jesień prawda?
A z tym pearl jam to własnie myslałem ze to to
Dziennik Podróżnika 003
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- wrzesientomek
- Tytuł użytkownika: Wrzesień
- yaktra
- Tytuł użytkownika: tropiciel/ fotograf
Namawiam na dziennik Podróżnika - faza przygotowania lub coś w tym stylu, niczym z reconneta. Wówczas widząc mapę najbliższej wyprawy można by się przykleić oczywiście jeśli właściciel dziennika wyrazi zgodę - nic na siłę.
dziękuję :->wrzesientomek pisze:yaktra, program to ulead studio.
ojj, człowiek nie wielbłąd pić musi, choćby z racji spotkania...wrzesientomek pisze:nie pije się dużo płynów i nie trzeba ich targać na plecach
Okiem naszych obiektywów http://yaktrafotografia.jimdo.com/
- wrzesientomek
Przykro, mi ale już na początku Dziennika Podróżnika ustaliliśmy z kolegą, że żaden z nas nie będzie próbował nikogo wciągnąć.
Znamy się już bardzo długo i dzięki temu nie ma żadnych konfliktów (no, może poza meczami w PES'a )
Spotkanie na trasie to już coś innego, ale musiałoby być naprawdę przypadkowe (plany lubią się psuć).
Co do tych przygotowań to już o tym myślałem. Pewnie jak założymy stronę to trafią tam dokładniejsze opisy przygotowań i samych wypraw.
Myślę, że pamięć mamy na tyle dobrą, żeby opisać poprzednie biwaki (problem może być jedynie z opisem prowiantu, jego dokładną ilością itp, ale najwyżej będziemy ściemniać )
Oczywiście przy następnej okazji dorzucę też coś na recon'a, ale chyba opisy poprzednich już raczej się nie nadają.
Dorzucam dokładną trasę:
Do poprzednich dzienników też oczywiście dorzuciłem.
Jeszcze oprócz tego napiszcie co sądzicie o tym:
http://picasaweb.google.com/wrzesientom ... directlink
Wiem, że wieje tandetą , ale chcemy mieć jakieś pamiątki na ścianie (będą w antyramach w formacie A3)
Znamy się już bardzo długo i dzięki temu nie ma żadnych konfliktów (no, może poza meczami w PES'a )
Spotkanie na trasie to już coś innego, ale musiałoby być naprawdę przypadkowe (plany lubią się psuć).
Zawsze na biwaku mam piersiówkę z "łiski", tak na wszelki wypadekyaktra pisze:ojj, człowiek nie wielbłąd pić musi
Co do tych przygotowań to już o tym myślałem. Pewnie jak założymy stronę to trafią tam dokładniejsze opisy przygotowań i samych wypraw.
Myślę, że pamięć mamy na tyle dobrą, żeby opisać poprzednie biwaki (problem może być jedynie z opisem prowiantu, jego dokładną ilością itp, ale najwyżej będziemy ściemniać )
Oczywiście przy następnej okazji dorzucę też coś na recon'a, ale chyba opisy poprzednich już raczej się nie nadają.
Dorzucam dokładną trasę:
Do poprzednich dzienników też oczywiście dorzuciłem.
Jeszcze oprócz tego napiszcie co sądzicie o tym:
http://picasaweb.google.com/wrzesientom ... directlink
Wiem, że wieje tandetą , ale chcemy mieć jakieś pamiątki na ścianie (będą w antyramach w formacie A3)
- thrackan
- Gadu Gadu: 2123627
- Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn
Te białe ramki coś mi nie grają, ale jako że nie mam pomysłu, jak to zrobić lepiej, to tylko kieruję kciuk wzwyż.wrzesientomek pisze:eszcze oprócz tego napiszcie co sądzicie o tym:
http://picasaweb.google.c...feat=directlink
Edit: Wiem! Te zdjęcia aż się proszą o wydrukowanie i powieszenie każdego oddzielnie. Ale to jednak zajęłoby zbyt dużo funduszy i... miejsca na ścianie, skoro te Dzienniki Podróżnika mają się dalej cyklicznie pojawiać
- wrzesientomek
Mój przyszły szwagier pracuje jako grafik (składają jakieś kalendarze, wizytówki itp.) i mają też drukarnie.
Jakiś czas temu potrzebowali na gwałt jakiegoś zdjęcia lasu do kalendarza, a że u mnie ich pod dostatkiem to wziął ode mnie.
Trafiło do kalendarza a szef powiedział, że drukowanie mam za darmo
Próbowałem zmienić kolor ramki na inny ale to dla picasy za wiele
A może ktoś wie jak to zrobić?
Jakiś czas temu potrzebowali na gwałt jakiegoś zdjęcia lasu do kalendarza, a że u mnie ich pod dostatkiem to wziął ode mnie.
Trafiło do kalendarza a szef powiedział, że drukowanie mam za darmo
Wiem, że jest nieco dziwnie, ale bez nich jest jeszcze gorzej. Zdjęcia się nie odznaczają na niektórym tle.thrackan pisze:Te białe ramki coś mi nie grają
Próbowałem zmienić kolor ramki na inny ale to dla picasy za wiele
A może ktoś wie jak to zrobić?
- wrzesientomek
Wiem, że najprostsze rozwiązania bywają najlepsze, ale nie w tym wypadku . Ramka nie jest jednolita, mimo że się taka wydaje.thrackan pisze:W MS Paint masz narzędzie do wypełniania, takie wiaderko z przelewającą się farbą.
Paint zmienia kolor tylko niektórych pikseli. Możnaby conajwyżej spróbować malować ręcznie pędzlem, ale mi się nie chce .
A poza tym paint zapisując obraz zmniejsza jakość (rozmiar pliku spada niemal dwukrotnie). Niby możnaby zapisać mapę bitową ale też mi się nie chce
- Michal N
- Gadu Gadu: 9361862
- Tytuł użytkownika: Metyl Podgrzybek
Również polecam Gimp-a. Darmowy program do obróbki zdjęć, sam używam: http://www.gimpuj.info/
- wrzesientomek