No i się chyba udało. Wnioski urlopowe złożone.
Ruszam z kumpelą i prawdopodobnie z kumplem (jak dostanie l4 ) zdobywać południe! Mamy jedno wolne miejsce w aucie (a dwa jeśli kumpel odpadnie) Można się podłączyć w sumie gdziekolwiek na trasie, bądź dołączyć do nas na jakiejś miejscówce Autochtoni mile widziani!
Usiałam więc wczoraj z panią P. i noc całą układałyśmy plany, sprawdzałyśmy mapy, obliczałyśmy odległości.. i tak gdzieś koło godziny 5 nad ranem powstał plan..
Ramowy plan głównych punktów, który może ulec pielęgnacyjnym zmianom (czyli w skrócie gdzie i kiedy nas znaleźć ):
ndz 08.07. ok. 22:00 start z Trójmiasta
pon 09.07 w godzinach rannych dojazd do Bodzentyna -> popas -> ruiny zamku -> popas again -> nocleg
wt 10.07 -> Święta Katarzyna -> Łysica -> Święta Katarzyna -> Nowa Słupia -> Święty Krzyż -> Nowa Słupia -> nocleg
czw 11.07 -> Ujazd -> zamek Krzyżtopór -> Chęciny -> popas -> nocleg
czw 12.06 -> zamek Chęciny -> Podzamcze Piekoszowskie -> zamek -> nocleg
pt 13.07 -> Tumlin -> rezerwat przyrody "Kręgi Kamienne" -> szlajanie się po okolicznych szlakach -> nocleg
sob 14.07 -> Zagnańsk -> Dąb Bartek (a jakże!) -> okoliczne szlajanie -> powrót do 3miasta?
ndz 15.07 albo już wróceni, albo jeszcze w trasie do dom
Mile widziana każda cenna informacja co warto a co nie, czemu tak a nie inaczej. Ze wszech miar cenne dodatkowe towarzystwo!
zdjęcia pobrane z neta
Góry Świętokrzyskie, Kielce 09-15.07.2012
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Apo
- Gadu Gadu: 3099476
- Tytuł użytkownika: WATAHA Z POPRAWCZAKA
Góry Świętokrzyskie, Kielce 09-15.07.2012
look deep into nature and then you will understand everything better
I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
- Abscessus Perianalis
- Gadu Gadu: 1505060
- Tytuł użytkownika: Dziki Dzik
Od Bartka polecam na północ w kierunku rezerwatu Świnia Góra i dalej do rezerwatu Piekło Dalejowskie i do Bramy Piekielnej. Miesiąc później chętnie bym dołączyl, a tak to mnie ni ma. =/
Po drodze można zamoczyć dupe w Kaniowie (odbicie na wschód drogą do drogowskazu na zbiornik wodny, a potem od zalewu macie prostą drogę w Puszcze Świetokrzyską - mijajac go z prawej idziecie dalej na N 15min) ino jak pogoda dopisze, to moze byc tam tłumnie.
Po drodze można zamoczyć dupe w Kaniowie (odbicie na wschód drogą do drogowskazu na zbiornik wodny, a potem od zalewu macie prostą drogę w Puszcze Świetokrzyską - mijajac go z prawej idziecie dalej na N 15min) ino jak pogoda dopisze, to moze byc tam tłumnie.
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz."
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
- Apo
Wszystko co z piekłem związane zostało również obczajone icon_twistedAbscessus Perianalis pisze:Od Bartka polecam na północ w kierunku rezerwatu Świnia Góra i dalej do rezerwatu Piekło Dalejowskie i do Bramy Piekielnej
Thx za info :*
- Qazimodo
- Tytuł użytkownika: Qazimodo
Napisz coś na temat noclegów, - pod chmurką, namiot czy może schroniska.
Jaki zakładacie dzienny dystans? To będzie poważne nabijanie km czy raczej spacerek
Chętnie bym się dołączył. Może uda mi się namówić jeszcze kolegę.
Popracuję też nad decyzją Bastiona.
Była by nas całkiem wesoła grupka
Pozdrawiam
Jaki zakładacie dzienny dystans? To będzie poważne nabijanie km czy raczej spacerek
Pozdrawiam
- miśka
- Gadu Gadu: 13946836
Re: Góry Świętokrzyskie, Kielce 09-15.07.2012
foty z Bodzentyna: https://picasaweb.google.com/1007813116 ... /BodzentynApo pisze:
pon 09.07 w godzinach rannych dojazd do Bodzentyna -> popas -> ruiny zamku -> popas again -> nocleg
fajna wioseczka, ale w sumie nie na dłużej niż pół dnia.
Gdzieś tam na szlaku jest w Nowej Słupi piękne podejście pod stary klasztor.
- Apo
Kumpela jest bardzo mało "survivalowa", powiedziałabym wręcz że w ogóle Schronisko pewno na pierwszą noc coby odespać podróż, bo we dwie za kółkiem machamy. Potem się obaczy. Dwie/trzy ostatnie planowałam w plenerze. Się obaczy na miejscuQazimodo pisze:Hej.
Pozdrawiam
Namiot pewno wrzucę do auta, plandekę pewno też.
Żadnych poważnych dystansów, widać to z resztą na planie. Chillout i odpoczynek
Pracuj, pracuj, pojedziemy wtedy na dwa auta. Obliczony dystans to ok 1200km, czyli jakieś 600 zeta na paliwo.
Dzięki :*miśka pisze:foty z Bodzentyna: https://picasaweb.google.com/1007813116 ... /BodzentynApo pisze:
fajna wioseczka, ale w sumie nie na dłużej niż pół dnia.
[ Dodano: 2012-06-30, 23:59 ]
Miśka weź powiedz czy da radę zanocować w Bodzentynskich ruinach. I gdzie wyście nocowali w tamtym rejonie?
[ Dodano: 2012-07-01, 00:00 ]
Qazimodo jak tam plany??
Jaca urlop wzięty?
Ostatnio zmieniony 26 cze 2012, 07:04 przez Apo, łącznie zmieniany 2 razy.