Turystyka rowerowa
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Szkoda całego działu. Lepiej na początek połączcie z innych dzialem, albo zróbcie zmianę nazwy. 
Pozostały sprzęt, albo do srodki transportu: to będzie troszkę o rowerach, łódkach, kajakach. A jak wątków zrobi się więcej to można stworzyć dział.
Bo o ile na wodzie jeszcze coś tam pisujemy to w dziale "spinaczka" stanęliśmy na dwóch wątkach.

Pozostały sprzęt, albo do srodki transportu: to będzie troszkę o rowerach, łódkach, kajakach. A jak wątków zrobi się więcej to można stworzyć dział.
Bo o ile na wodzie jeszcze coś tam pisujemy to w dziale "spinaczka" stanęliśmy na dwóch wątkach.
- hejtyniety
- Tytuł użytkownika: Warsztat 77 Katowcie
Popieram - bez sensu "utrzymywać" kolejny dział który zamknie się w kilku długich watkach. Środki transportu jako dział + podczepione tematy "na początek" o łódkach, rowerach itp. Reszta dyskusji w osobnych tematach - tak będzie prosto i przejrzyście, a przy okazji jest szansa, że pytania nie będą się powtarzałyZirkau pisze:Szkoda całego działu. Lepiej na początek połączcie z innych dzialem, albo zróbcie zmianę nazwy.

Śląskie Knifesession - każdy pierwszy czwartek miesiąca w barze Dixie w Katowicach, start 17.00
						- BRAT_MIH
- Gadu Gadu: 5219235
- Tytuł użytkownika: Mihu
Od 3 marca pyknęło 1066 km, wczoraj najdłuższy do tej pory wypad - 68 km  Czyli wczoraj przekręciłem pierwszy tysiączek tego roku. Teraz czas już chyba jakiś wyjazd ponad 100 km zaplanować. Coś dłuższego ze spaniem też jest w zasięgu ręki, może objazd wokół Zalewu Szczecińskiego, byle do wakacji
 Czyli wczoraj przekręciłem pierwszy tysiączek tego roku. Teraz czas już chyba jakiś wyjazd ponad 100 km zaplanować. Coś dłuższego ze spaniem też jest w zasięgu ręki, może objazd wokół Zalewu Szczecińskiego, byle do wakacji 

Czyli wczoraj przekręciłem pierwszy tysiączek tego roku. Teraz czas już chyba jakiś wyjazd ponad 100 km zaplanować. Coś dłuższego ze spaniem też jest w zasięgu ręki, może objazd wokół Zalewu Szczecińskiego, byle do wakacji
"Nie ma nikt na  świecie domu jak my mamy, jest zielony latem , zimą śnieżnobiały, mamy dach z gałęzi, z mchu miękkiego łóżko, lampą jest nam księżyc ponad leśną dróżką. Idą, idą leśni, kompas mają z gwiazd ... "
						- Kopek
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy

"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
www.kopsegrob.blogspot.com
- yaktra
- Tytuł użytkownika: tropiciel/ fotograf
Pięknie. A co z twoim "gumiakiem"? już nie pływasz? odszedł na drugi plan.BRAT_MIH pisze:Od 3 marca pyknęło 1066 km, wczoraj najdłuższy do tej pory wypad - 68 kmCzyli wczoraj przekręciłem pierwszy tysiączek tego roku. Teraz czas już chyba jakiś wyjazd ponad 100 km zaplanować. Coś dłuższego ze spaniem też jest w zasięgu ręki, może objazd wokół Zalewu Szczecińskiego, byle do wakacji
Czas i na wodę zejść...
sorki za OT...
Okiem naszych obiektywów http://yaktrafotografia.jimdo.com/
						- Marshall
- Gadu Gadu: 63140
- Tytuł użytkownika: f o t o g r a f
To ja cienko...
W tym roku dopiero 250 km, najdłuższa trasa 21km

W tym roku dopiero 250 km, najdłuższa trasa 21km
Sent from my Baobab Tree. Marshall® | Adam Marczak
						- BRAT_MIH
No chwilowo leży w zapomnieniu. Jak pierwszy raz spływ zaliczyłem to tak mi się spodobało w porównaniu do nudnego wiosłowania po jeziorze lub wielkiej rzece, że teraz to tylko spływyyaktra pisze:Pięknie. A co z twoim "gumiakiem"? już nie pływasz? odszedł na drugi plan.
 Najbliższy koniecznie po Płoni
 Najbliższy koniecznie po Płoni 
"Nie ma nikt na  świecie domu jak my mamy, jest zielony latem , zimą śnieżnobiały, mamy dach z gałęzi, z mchu miękkiego łóżko, lampą jest nam księżyc ponad leśną dróżką. Idą, idą leśni, kompas mają z gwiazd ... "
						Pod Wilnem są piękne krzaki, wieczorkiem wrzucę foty!

Ostatnio zmieniony 06 cze 2012, 15:29 przez Valdi, łącznie zmieniany 1 raz.

U mnie nie wiem jak z kilometrami, bo mi się licznik zepsuł ostatnio  Też bym się gdzieś dalej wybrał, ale nie ma towarzystwa, tak więc taki wypad turystyczny jest mniej zachęcający.
 Też bym się gdzieś dalej wybrał, ale nie ma towarzystwa, tak więc taki wypad turystyczny jest mniej zachęcający.

Też bym się gdzieś dalej wybrał, ale nie ma towarzystwa, tak więc taki wypad turystyczny jest mniej zachęcający.
					Ostatnio zmieniony 06 cze 2012, 15:30 przez soohy, łącznie zmieniany 1 raz.

- hejtyniety
Dla mnie licznik jest pomocny tylko przy nawigacji... Nawet nie wiem jaką wartość mogę napisać, żeby było realnie  

W każdym razie nie ma co się spinać - jeździ się na tyle ile kondycja pozwala i zamykanie się w liczbach nie ma żadnego sensu, przynajmniej moim zdaniem

W każdym razie nie ma co się spinać - jeździ się na tyle ile kondycja pozwala i zamykanie się w liczbach nie ma żadnego sensu, przynajmniej moim zdaniem

Śląskie Knifesession - każdy pierwszy czwartek miesiąca w barze Dixie w Katowicach, start 17.00
						- BRAT_MIH
http://www.wrower.pl/sprzet/liczniki/li ... miarowOpon
Tu masz tabelę, jeszcze inną gdzieś znalazłem. Mój wymiar opony to 28x1,6/42-622/700x40c i wartość wpisana do licznika ma wynosić 2224. Właśnie zmieniłem, bo koleś w sklepie źle wpisał i zaniżał mi prędkość. Mi pokazywało na przełożeniu 2z3 przód na 7z9 tył na którym najczęściej jeżdżę prędkość 21-22 km/h, u kolegi było 2 km/h więcej. Szybciej nie jeżdżę bo to ma być przyjemność, a nie mordęga. Za 1,5 godziny wyjadę z pracy to się przekonam czy jest jakaś różnica na tym przełożeniu. Jadąc tu zgubiłem bluzę Nike, trzeba wymienić zapięcia do sakwy :-/

Tu masz tabelę, jeszcze inną gdzieś znalazłem. Mój wymiar opony to 28x1,6/42-622/700x40c i wartość wpisana do licznika ma wynosić 2224. Właśnie zmieniłem, bo koleś w sklepie źle wpisał i zaniżał mi prędkość. Mi pokazywało na przełożeniu 2z3 przód na 7z9 tył na którym najczęściej jeżdżę prędkość 21-22 km/h, u kolegi było 2 km/h więcej. Szybciej nie jeżdżę bo to ma być przyjemność, a nie mordęga. Za 1,5 godziny wyjadę z pracy to się przekonam czy jest jakaś różnica na tym przełożeniu. Jadąc tu zgubiłem bluzę Nike, trzeba wymienić zapięcia do sakwy :-/
						- hejtyniety
jak chcemy się bawić w takie dokładności, to lepiej zmierzyć realny obwód koła - siadasz, jedziesz powiedzmy 5 obrotów i wykonujesz pomiar. W ten sposób uzyskujesz dokładną wartość praktycznego obwodu koła 

- Kopek
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
To jeszcze inna wartość. Od połowy kwietnia, 6 kilo mniej 

"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
- hejtyniety