było to na stronie
http://www.bushcraftuk.com/index.php/Cl ... Boots.html
Cena na nasze zarobki jest powalająca, ale może ktokolwiek widział, ktokolwiek wie coś w tym temacie.
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Może sobie też takie sprawię, choć do chodzenia po lesie mam całkiem dobre (3-letnie) Magnum Classic Amazon, z których jestem dość zadowolony - sprawdzają się świetnie od wiosny do jesieni. Ale te co pokazałeś mogą się przydać jako uzupełnienie oraz częśćiowo do miasta.
 Może sobie też takie sprawię, choć do chodzenia po lesie mam całkiem dobre (3-letnie) Magnum Classic Amazon, z których jestem dość zadowolony - sprawdzają się świetnie od wiosny do jesieni. Ale te co pokazałeś mogą się przydać jako uzupełnienie oraz częśćiowo do miasta.
Generalnie rzecz biorąc zauważam powoli nadchodzącą tendencję do odstawiania polarów oraz wszelkich goreteksów na rzecz materiałów naturalnych, typu skóry, wełna, bawełna etc.nordwest pisze:Myślę, że masz rację z "powrotem do klasyki". W ogóle stare, dziś postrzegane jako śmieszne, rozwiązania w turystyce, często były bardzo rozsądne. Np. dziś nikt nie nosi w góry spodni "pumpów" (takich spinanych guzikiem poniżej kolan, do tego nosiło się długie wełniane skarpety opuszczane lub podnoszone zależnie od pogody). A przecież w turystyce górskiej było to bardzo sensowne i wygodne rozwiązanie, o wiele praktyczniejsze od noszenia długich spodni. Tak samo z kijami - przez stulecia atrybutem wędrowca był kij, w II połowie XX w. został wyśmiany jako oldskulowy, a nieoczekiwanie wrócił w postaci kijów trekkingowych i do nordic walking. Po prostu szkielet człowieka tego potrzebuje.
 [/img]
[/img]