Nasze nowe zabaweczki :D
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Prowler
- Tytuł użytkownika: motórzysta
Marshall, a pokazuje to to przebytą odległość ?
Podobno grzeczni chłopcy idą do nieba, a niegrzeczni idą ... tam gdzie chcą
"boga nie ma jest motór"
kanał yt https://www.youtube.com/user/83Prowler/ ... shelf_id=0
"boga nie ma jest motór"
- Marshall
- Gadu Gadu: 63140
- Tytuł użytkownika: f o t o g r a f
Tak. Pokazuje prędkość, czas, kierunek do zadanego celu, trasę przebytą, trasę pozostałą, wysokość npm. i inne.Prowler pisze:Marshall, a pokazuje to to przebytą odległość ?
Trasy można zrzucać na kompa i np. analizować sobie na mapach google'a.
Jeszcze do końca go nie rozgryzłem ale w najbliższym czasie jeszcze się tym pobawię na ile czas pozwoli.
Sent from my Baobab Tree. Marshall® | Adam Marczak
- Prowler
Marshall, bardziej mi chodzi o to czy pokazuje dystans bez wprowadzania jakiejś trasy. Np startujemy z pkt. A i pokazuje nam ,że przeszliśmy już np. 5 km-ów ?
"boga nie ma jest motór"
"boga nie ma jest motór"
- Marshall
No pewnie!Prowler pisze:Marshall, bardziej mi chodzi o to czy pokazuje dystans bez wprowadzania jakiejś trasy. Np startujemy z pkt. A i pokazuje nam ,że przeszliśmy już np. 5 km-ów ?
Wciskasz START i idziesz/jedziesz. Licznik bije.
Masz to tutaj - prawy dolny róg:
[center][/center]
- BRAT_MIH
- Gadu Gadu: 5219235
- Tytuł użytkownika: Mihu
Baikał MP-654K Makarov 4,5 mm bardzo podobny do oryginału, trzask zamka przy przeładowaniu brzmi pięknie. Z cyklu stara miłość nie rdzewieje zakupiłem sobie po przerwie taką wiatrówkę - zabawkę :
Tu kilka zdjęć więcej:
https://picasaweb.google.com/1178788979 ... akarov45Mm
Tu kilka zdjęć więcej:
"Nie ma nikt na świecie domu jak my mamy, jest zielony latem , zimą śnieżnobiały, mamy dach z gałęzi, z mchu miękkiego łóżko, lampą jest nam księżyc ponad leśną dróżką. Idą, idą leśni, kompas mają z gwiazd ... "
Mnie w rowerowych liczydłach brakowało, kiedy jeździłem z kompasem, możliwości zerowania międzydystansów, bez zerowania odległości dziennej. Było by to przydatne do pomiarów odcinków w opisie trasy, bez zaprzątania i liczenia w pamięci. Np. wiemy z opisu, że mamy skręcić w przecinkę lub drogę w odległości 2 km od punktu kontrolnego, wówczas zerujemy i jazda. Oczywiście GPS uwalnia od tych trosk, ale dla tradycyjnej nawigacji takie zliczanie licznikiem stanowi ogromne ułatwienie.Marshall pisze:No pewnie!
Wciskasz START i idziesz/jedziesz. Licznik bije...
Może to urządzenie daje taką możliwość?
- Marshall
Jeszcze nie wiem, naprawdę, miałem to jeden raz w lesie. Jak rozgryzę, napiszę.RBT pisze:Mnie w rowerowych liczydłach brakowało, kiedy jeździłem z kompasem, możliwości zerowania międzydystansów(...)
Może to urządzenie daje taką możliwość?
To jest głównie odbiornik i loger GPS. Oczywiście zapisuje przebytą trasę, pokazuje prędkość, kierunek, odległość do celu, wysokość, itd.Major pisze:Marshall, a można tego GPS'a używać do górskich wędrówek ? Bo w sumie przydałby mi się takie ''gipsior'', ale nie chcę mieć kilku takich urządzeń do różnych rzeczy
Wpisać można kilka punktów - współrzędnych GPS ale nie wbijesz tu trasy ani nie popatrzysz na mapkę.
Nie wiem czego potrzebujesz. Ja mam standardową nawigację GPS i teraz tego logera. Przydatne dla mnie będzie i jedno i drugie, czasem w szczególnych wypadkach oba na raz...
Obiecuję, że jak tylko to ugryzę z każdej strony napiszę jakąś dłuższą opinię/recenzję...
- Apo
- Gadu Gadu: 3099476
- Tytuł użytkownika: WATAHA Z POPRAWCZAKA
Z góry przepraszam za jakość zdjęć, część jest tak masakrycznie nieostra, że ała.. No ale nie mam ani sprzętu ani zamiłowań fotograficznych
Ok, no to proszę:
1. Zakupiona na sezon letni 2011 kosmetyczka
2. A tutaj jak się prezentuje w środku. Dodatkowo odpowiedź na pytanie "co te baby w kosmetyczkach noszą"
3. Może i to nie nabytek, ale znalezisko sprzed hmmm... 2 miechów chyba (u nas śniegu prawie brak, napadało w zeszłym tygodniu dopiero..). Dla mnie może i nie jest to "zabaweczka", ale leci do mojej trupiarskiej półki icon_twisted
4. Musiałam coś babskiego dodać Nowy wspaniały magnetyczny lakier do paznokci, który robi takie fajne prążki Pod lakierem mój "kiełbaskowy nożyk" - czyli zwykły motylek do nacinania kiełbas w warunkach przymiejskoogniskowych - bez szału
Ok, no to proszę:
1. Zakupiona na sezon letni 2011 kosmetyczka
2. A tutaj jak się prezentuje w środku. Dodatkowo odpowiedź na pytanie "co te baby w kosmetyczkach noszą"
3. Może i to nie nabytek, ale znalezisko sprzed hmmm... 2 miechów chyba (u nas śniegu prawie brak, napadało w zeszłym tygodniu dopiero..). Dla mnie może i nie jest to "zabaweczka", ale leci do mojej trupiarskiej półki icon_twisted
4. Musiałam coś babskiego dodać Nowy wspaniały magnetyczny lakier do paznokci, który robi takie fajne prążki Pod lakierem mój "kiełbaskowy nożyk" - czyli zwykły motylek do nacinania kiełbas w warunkach przymiejskoogniskowych - bez szału
look deep into nature and then you will understand everything better
I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
- Marshall
Dziewczynka z zapałkami i ze scyzorykiem.Apo pisze:Pod lakierem mój "kiełbaskowy nożyk" - czyli zwykły motylek do nacinania kiełbas w warunkach przymiejskoogniskowych - bez szału
Fajne zabawki!
- Apo
Co do zapałek to rzeczywiście jakiś czas temu kupiłam takie wypasione zapałki westernowe, które miały się odpalać "od wszystkiego". Oczywiście mi się odpalały tylko od opakowania a chłopakom.. od wszystkiego
- Apo
ale, ale, ale... jak to?soohy pisze:ale wyrzuciłem
Z tego miejsca uprzejmie proszę o nie wyrzucanie tylko słanie do mnie
- BRAT_MIH
- Gadu Gadu: 5219235
- Tytuł użytkownika: Mihu
Zbierasz czaszki ?? Jak jakąś znajdę to zabiorę do domu i Ci zapakuję Swoją drogą zaczynam się Ciebie bać :p
"Nie ma nikt na świecie domu jak my mamy, jest zielony latem , zimą śnieżnobiały, mamy dach z gałęzi, z mchu miękkiego łóżko, lampą jest nam księżyc ponad leśną dróżką. Idą, idą leśni, kompas mają z gwiazd ... "
- Apo
Zbieram różne trupie rzeczy icon_twisted Generalnie kości, ale jak się trafi coś interesującego to też leci do kolekcji. Nie mniej czaszki są najfajniejsze
Problem miałam z czaszką dzika, bo była dość spora a dzik jeszcze nie do końca rozłożony i jakoś nikt ze znajomych nie chciał mi pomóc jej przetransportować do domu I piękna czaszka przepadła
Do dziś pamiętam, jak znalazłam sporą część miednicy (na oko jakiejś łani) i chciałam ją zataszczyć do domu, to mi koledzy powiedzeli, że takie coś to mi u rzeźnika kupią
Problem miałam z czaszką dzika, bo była dość spora a dzik jeszcze nie do końca rozłożony i jakoś nikt ze znajomych nie chciał mi pomóc jej przetransportować do domu I piękna czaszka przepadła
Do dziś pamiętam, jak znalazłam sporą część miednicy (na oko jakiejś łani) i chciałam ją zataszczyć do domu, to mi koledzy powiedzeli, że takie coś to mi u rzeźnika kupią
- Driver
- Gadu Gadu: 6876158
- Tytuł użytkownika: Supertramp
BRAT_MIH pisze:Baikał MP-654K Makarov 4,5 mm bardzo podobny do oryginału, trzask zamka przy przeładowaniu brzmi pięknie. Z cyklu stara miłość nie rdzewieje zakupiłem sobie po przerwie taką wiatrówkę - zabawkę :
Obrazek
Tu kilka zdjęć więcej:
Też miałem go na uwadze jak zaczynałem swoją przygodę z wiatrówkami (dobry i solidny sprzęt ) ale moim sercem zawładnęła ta oto pani AA S 400
Gdybym schował ręce do kieszeni,skazali by mnie za ukrywanie broni.
- Prowler
Apo, fajne to wszystko ale myślę ,że nie tylko ja czuje się zwiedzony z racji tego ,że liczyłem na inne gadgety
"boga nie ma jest motór"
"boga nie ma jest motór"
- Apo
Inne lepiej żeby nie ujrzały światła dziennego Myslę, że lepiej je oglądać np na filmach przyrodniczych ;P
- Michal N
- Gadu Gadu: 9361862
- Tytuł użytkownika: Metyl Podgrzybek
U mnie latarka Solarforce L2P Custom, zmodowana przez Grega z swiatelka.pl, jako oświetlenie przednie do roweru i nie tylko
Opis: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=7050
Ostatnio zmieniony 24 sty 2012, 19:17 przez Michal N, łącznie zmieniany 1 raz.
- Morion
- Tytuł użytkownika: tuptuś wędrowniczek
Apo: u mnie w lesie jest takie wgłębienie całe wypełnione kośćmi, żuchwami, zębami (głównie jakiś saren czy innych jeleni)
Droga wybiega zawsze w przód
Spod progu, gdzie początek ma.
Odeszła już daleko tak...
Podążać nią, ile sił
Muszą ochoczo stopy me,
Aż dotrze na rozległy trakt,
Gdzie celów wiele splata się.
A stamtąd kędy? Nie wiem, nie.
Spod progu, gdzie początek ma.
Odeszła już daleko tak...
Podążać nią, ile sił
Muszą ochoczo stopy me,
Aż dotrze na rozległy trakt,
Gdzie celów wiele splata się.
A stamtąd kędy? Nie wiem, nie.
Więc jak już pisałem wcześniej jest to no name.Tanto pisze:Jakieś zdjęcie? cena? Nazwa producenta.pukuuu pisze:Ja nabyłem czołówkę
No name, ale jest świetna. Wg producenta 300lumenów, na moje oko ma koło 200-250, regulowana wiązka światła. Stoi na diodzie CREE
W tej formie ta informacja nic nikomu nie daje, a dobra sprawdzona czołówka w niskiej cenie (?) może się komuś przydać.
Cena? Dostałem od znajomego który je sprowadza z zagranicy. Mówi że w Polsce sprzedaje je za 40zł.
Fotka z neta:
- NumLock
- Tytuł użytkownika: vel Numeryczny
pukuuu, mam taką samą. Po ponad roku coś przerywa w środku, trzeba dociskać, żeby świeciło mocniej :/
Jak na razie, to najlepsza z tanich czołówek (a tylko takie mam ) jest czołówka Energizera. Mało lumenów, ale najbardziej przyzwoicie zrobiona.
Jak na razie, to najlepsza z tanich czołówek (a tylko takie mam ) jest czołówka Energizera. Mało lumenów, ale najbardziej przyzwoicie zrobiona.
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego, że są nieme dla jego tępej percepcji" - Mark Twain.