możesz przebijać się przez zarośla na przykład...
pozdrawiam
maciek
Glock 78
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Armat
- Tytuł użytkownika: Technokrata
Mozna sie na przyklad przebijac przez zwarta sciane zieleni. icon_twisted
RBT, taki pewny jestes tego, ze Glock lepszy w lesie niz inne, mniej mordercze noze?
Zrob pare testow, udowodnij innym, ze masz racje.
EDIT: orety byl pierwszy z przebijaniem przez krzaczki
RBT, taki pewny jestes tego, ze Glock lepszy w lesie niz inne, mniej mordercze noze?
Zrob pare testow, udowodnij innym, ze masz racje.
EDIT: orety byl pierwszy z przebijaniem przez krzaczki
It's not a bug, it's a feature!
Survival is no fun. If it is fun, that means you are camping.
- Prowler
- Tytuł użytkownika: motórzysta
ale tu mowa o przebiciu nie o przebijaniu się. Sie nie znacie i tyle. No chyba ,że chodzi wam o to że wyjmujemy nóż z pochwy wyciągamy go przed siebie czubkiem w kierunku marszu i dzięki takiemu super ostrzu z przodu łatwiej nam się przebić przez krzaki. No to wtedy tak macie rację
Podobno grzeczni chłopcy idą do nieba, a niegrzeczni idą ... tam gdzie chcą
"boga nie ma jest motór"
kanał yt https://www.youtube.com/user/83Prowler/ ... shelf_id=0
"boga nie ma jest motór"
kanał yt https://www.youtube.com/user/83Prowler/ ... shelf_id=0
Widać jeszcze krótko żyjesz na tym świecie. Las to oczywiście skrót myślowy, mówimy o szeroko pojętym terenie, prawda? Krótki przykład.Prowler pisze:a co w lesie można przebijać ? Szczerze bo ja nie wiem
https://picasaweb.google.com/1035403388 ... 8bug1Yb2TA
orety pisze:możesz przebijać się przez zarośla na przykład...
To nie jest rzeczowa dyskusja, na tym poziomie trudno jest dyskutować.Armat pisze:Mozna sie na przyklad przebijac przez zwarta sciane zieleni.
- orety
- Tytuł użytkownika: Podróże kształcą
no nie jest, jaja sobie robimyRBT pisze:orety napisał/a:
możesz przebijać się przez zarośla na przykład...
Armat napisał/a:
Mozna sie na przyklad przebijac przez zwarta sciane zieleni.
To nie jest rzeczowa dyskusja, na tym poziomie trudno jest dyskutować.
pozdrawiam
maciek
Odmiana: orety oretego oretym poproszę.
Jestem wolny jak konik polny
Jestem wolny jak konik polny
- Armat
- Tytuł użytkownika: Technokrata
Dobry filmik, teraz pokaz jeszcze kilka innych lesnych prac tym Glockiem i to samo powiedzmy Mora 2000. Dobrze zrobione, moze kogos przekona.RBT pisze:Widać jeszcze krótko żyjesz na tym świecie. Las to oczywiście skrót myślowy, mówimy o szeroko pojętym terenie, prawda? Krótki przykład.Prowler pisze:a co w lesie można przebijać ? Szczerze bo ja nie wiem
https://picasaweb.google.com/1035403388 ... 8bug1Yb2TA
Zgadzam sie z tym argumentem.RBT pisze:To nie jest rzeczowa dyskusja, na tym poziomie trudno jest dyskutować.
It's not a bug, it's a feature!
To już przerabialiśmy. Glockiem, jak zajdzie potrzeba, wykonam wszystkie konieczne prace, także biwakowo-kuchenne bez żadnych problemów. Czasem praca będzie mniej komfortowa, lecz zostanie wykonana niemal równie dobrze i sprawnie. Muszę ponownie przypomnieć (nim mod zamknie mi usta), że nikomu Glocka nie polecałem, ani też nie twierdziłem, że jest najlepszy. Jest tyle zmiennych w naszych działaniach i metodach pracy, że najlepszych noży nie ma. Do tej prawdy zbliżył się MIKI pisząc:"Osobiście wolę nosić Morę, która pokrywa mi bardzo szerokie spektrum zastosowań noża, jak mam w perspektywie grubsze roboty, to dodatkowo zabieram toporek, albo piłę. Sprawią się w tym lepiej, niż taki Glock." Rzecz w tym, że to spektrum czasem trzeba przekroczyć, a z różnych powodów nie mamy ze sobą siekiery...Armat pisze:Dobry filmik, teraz pokaz jeszcze kilka innych lesnych prac tym Glockiem i to samo powiedzmy Mora 2000.
Filmików więcej nie będzie, może kiedyś będziesz miał okazję osobiście przekonać się, że Glock to tylko nóż którym kieruje człowiek.
Zapewniam Cię, że owemu człowiekowi pracowało się wyśmienicie . Lecz nie miał by tego komfortu gdyby jego jedynym nożem była Mora lub Vicek. Dodam, że łupał w ten sposób polana dochodzące do 8 cm średnicy, tyle że wówczas po wbiciu noża uderzał polanem jak młotem, a nóż zagłębiając się dzięki swej bezwładności pięknie łupał drewno.Zirkau pisze:nie widać by temu komuś wygodnie się nim pracowało.
Te "męczarnie" trwały raptem 1,5 minuty, a drobne patyki były na wskroś przemoczone. Nawet gdyby się nimi rozpaliło, byłoby więcej dymu niż ognia.Zirkau pisze:Ale odpowie mi ktoś, po jakiego sie tak męczyć z rozłupywaniem jak dookoła tyle drobnych patyków?
Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 23:16 przez RBT, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qasz
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
Zgodzę się z argumentami RBT, lepiej mieć zapas mocy na nożu niż nie mieć. Lecz wolał bym inny, i nie tak cienki profil głowni samego ostrza. No i niestety jelec to dla mnie coś nie do przyjęcia, tak jak i piła na niektórych wersjach glock-a.`
Lotus Turbo Challenge II
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!