Pochwal się swoim nożem
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
Czołem daniel999. Widzisz, nie chciałem naśmiewać się. Nie taka moja natura, i nie tak miało być. Po prostu ten nóż "ogromniasto" wygląda i z tymi ząbkami może Ci kłopoty sprawiać.
Zdybi dobrze Ci poradził, i zobaczysz... kupisz sobie nowy nóż zaraz po tej siekierce
yaktra, nie zaperzaj się tak, bo zdjęcie, które umieściłem, ma sygnaturkę autora i adres jego strony. Tak się składa, że stronę Pana Bohdala subskrybuję w Readerze, a jego zdjęcia często umieszczam na tapecie mojego laptopa.
Zauważ, że zdjęcie jest "zlinkowane" ze strony J. Bohdala, a nie mojego albumu picassa.
?
Na tym forum co rusz pojawiają się zdjęcia z różnych portali, sklepów, galerii, i kto tam wie jeszcze skąd.
Gdybym wyciął ramkę, miałbyś uzasadnione powody do pretensji.
Aby jednak nie razić Twych uczuć, już je usuwam.
Zdybi dobrze Ci poradził, i zobaczysz... kupisz sobie nowy nóż zaraz po tej siekierce
yaktra, nie zaperzaj się tak, bo zdjęcie, które umieściłem, ma sygnaturkę autora i adres jego strony. Tak się składa, że stronę Pana Bohdala subskrybuję w Readerze, a jego zdjęcia często umieszczam na tapecie mojego laptopa.
Zauważ, że zdjęcie jest "zlinkowane" ze strony J. Bohdala, a nie mojego albumu picassa.
?
Na tym forum co rusz pojawiają się zdjęcia z różnych portali, sklepów, galerii, i kto tam wie jeszcze skąd.
Gdybym wyciął ramkę, miałbyś uzasadnione powody do pretensji.
Aby jednak nie razić Twych uczuć, już je usuwam.
F..k it, I'll Do It Myself!
- Offtime
- Tytuł użytkownika: niedzielny harcerzyk
Ząbki ograniczają, niby piła ale niepraktyczna, odczuwasz potrzebę posiadania siekierki bo swoim nożem nie możesz batonować, z powodu tych ząbków - miałbyś inny nóż, dało by się obyć bez siekierki.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2010, 11:59 przez Offtime, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
Forum internetowe nie służy dyskusji, co najwyżej wymianie poglądów.
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
Poszukaj w Castoramie, albo innych marketach budowlanych, siekierki z Kuźni. Mały toporek, jak i siekierę rozłupującą (aczkolwiek Tobie raczej nie potrzebną ) z Kuźni polecam gorąco. Cena raczej budżetowa.
Mam też toporek marki CASTO (podobno robiony dla Castoramy przez Kuźnie) ale skubany nie trzyma ostrości.
Poszukaj w Castoramie, albo innych marketach budowlanych, siekierki z Kuźni. Mały toporek, jak i siekierę rozłupującą (aczkolwiek Tobie raczej nie potrzebną ) z Kuźni polecam gorąco. Cena raczej budżetowa.
Mam też toporek marki CASTO (podobno robiony dla Castoramy przez Kuźnie) ale skubany nie trzyma ostrości.
F..k it, I'll Do It Myself!
Nie wiem czy to tylko w Gorzowska Castorama, czy gdzie indziej też, ale zrezygnowani z Kuźni.
https://www.instagram.com/whittling_bushcraft/
Cała tajemnica wiedzy puszczańskiej, tkwi tylko i wyłącznie w chęci jej zdobycia. Nie są potrzebne do tego niezmierzone odmęty pierwotnej puszczy. Nie jest potrzebny super sprzęt czy ubranie rodem z kosmicznych technologi. Wystarczy chcieć, oglądać, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Proste - ale to cała tajemnica. Szkoda, że większość adeptów leśnej ścieżki nie potrafi tego zrozumieć...
"Płyń pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci "
Cała tajemnica wiedzy puszczańskiej, tkwi tylko i wyłącznie w chęci jej zdobycia. Nie są potrzebne do tego niezmierzone odmęty pierwotnej puszczy. Nie jest potrzebny super sprzęt czy ubranie rodem z kosmicznych technologi. Wystarczy chcieć, oglądać, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Proste - ale to cała tajemnica. Szkoda, że większość adeptów leśnej ścieżki nie potrafi tego zrozumieć...
"Płyń pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci "
Re: Co do tego noża :)
Co do tego Kolegi jestem nim ja . Siekierka naprawdę sprawuje się świetnie + do tego mam Nóż (Ten co pokazuje to nie mój nóż)daniel999 pisze:Wiem że on nie jest najlepszy (20zł na bazarku) ale w moolti toolu mam nóż, a kolega mówi że siekierka którą kupił za 3 dychy jest zarąbista, więc jaka jest wasza opinia nóż, sama siekierka czy też nóż i siekierka.
Postaram się wrzucić fotki noza
juz http://images.gittigidiyor.com/2497/SR- ... 8674_0.jpg
Skąd się tu wziąłem?
- thrackan
- Gadu Gadu: 2123627
- Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn
Dekster-11, przywodzi na myśl Pikutka vickowego. Bardzo ładnie połączyłeś drewno z mosiądzem bez przekładki. Przyjemny kozik. Jaką ma grubość ostrza?
Kilka zdjęć: http://www.23hq.com/thrackan/album/list
Wielka wyprz... viewtopic.php?p=52968#52968
- borsukwacław
- Gadu Gadu: 6793090
- Tytuł użytkownika: Lubię sobie połazić
- Gadu Gadu: 2123627
- Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn
Earthtraveler, nie wyglądają jak produkcja autochtonów
Kilka zdjęć: http://www.23hq.com/thrackan/album/list
faktycznie masz 14 lat? niech drza starsi makerzy co to bedzie za kilka lat, gratuluje nessmuka
Wielka wyprz... viewtopic.php?p=52968#52968
- borsukwacław
Fajny , mnie się kojarzy z mocniejszą wersją noża Canadian Belt :->
Chmm.. ma bardzo podobną linię , z nessmuka też coś ma ,tak jak Canadian .
Zresztą te dwa noże pochodzą z tej samej "parafii" przecież .
Bardzo fajny nożyk i napewno bardzo użytkowy .
Pzdr.
Fajny , mnie się kojarzy z mocniejszą wersją noża Canadian Belt :->
Chmm.. ma bardzo podobną linię , z nessmuka też coś ma ,tak jak Canadian .
Zresztą te dwa noże pochodzą z tej samej "parafii" przecież .
Bardzo fajny nożyk i napewno bardzo użytkowy .
Pzdr.
Oszczędzaj wodę , pij....Whisky .
Pomorska Grupa Knives
Pomorska Grupa Knives
- borsukwacław