Kanał RSS
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw, bogdan
Kanał RSS
Bogdan, dałoby coś takiego zmontować? ułatwiłoby to śledzenie nowości na stronie kiedyś zapisywałem się na jakiś newsletter ale nie pamiętam, żeby cokolwiek przyszło.. a z kanałem RSS jest prosto i przyjemnie.. tam gdzie google tam i newsy, bez konieczności pamiętania adresów www.. moze motywacją będzie to że na blogu PA jest RSS
Wiesz, mgr moja obsługa internetu zatrzymała się na poziomie html, więc nie wiem czym jest kanał RSS. Objaśnij mi to krótkimi żołnierskimi słowami, żebym nie przekopywał się przez encyklopedie i poradniki dla webmasterów.
PS. Nie wystarczy podstrona NOWOŚCI ?
PS2. Dopisałem Cię do listy prenumeratorów
PS. Nie wystarczy podstrona NOWOŚCI ?
PS2. Dopisałem Cię do listy prenumeratorów
Nie wycinaj lasów bo i ty możesz zostać partyzantem.
- Stalker
- Tytuł użytkownika: Samotnik
O kurtka wodna. Niby pamiętam czasy EARN'u ale nie sądziłem, że kolejna technologia oznaczona enigmatycznym skrótem literowym może tak wiele wnieść do życia. A ja nawet komórki nie mam. Który to mamy rok ? 1984 ? :/
- Modlisz się? - pytam - Módl się - mówię - módl! Im dalej w Strefę, tym bliżej do nieba...
- Co? - pyta, bo nie dosłyszał...
- Co? - pyta, bo nie dosłyszał...
bogdan, RSS jest to XML-owa technika wysyłania nagłówków wiadomości, które użytkownik odczytuje w specjalnym czytniku. Tak w skrócie mówiąc
Dlaczego lubię RSS i wolę to niż nowości? Ponieważ dodaję RSS wybranej do czytnika google i mogę przeglądać/czytać newsy z XXX stron na raz, bez konieczności pamiętania adresów danych stron, czy pamiętania by na nie zaglądać. Otwieram czytnik i wszystko mam w jednym miejscu niezależnie od tego gdzie i z jakiego kompa korzystam. Takie ułatwienie sobie życia po prostu
Poradnik tworzenia RSS
Dlaczego lubię RSS i wolę to niż nowości? Ponieważ dodaję RSS wybranej do czytnika google i mogę przeglądać/czytać newsy z XXX stron na raz, bez konieczności pamiętania adresów danych stron, czy pamiętania by na nie zaglądać. Otwieram czytnik i wszystko mam w jednym miejscu niezależnie od tego gdzie i z jakiego kompa korzystam. Takie ułatwienie sobie życia po prostu
Poradnik tworzenia RSS