Jaka muzyka
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- konradraku
- Tytuł użytkownika: Leśny MacGyver
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
Właśnie przypominam sobie i odkrywam na nowo cały wspaniały świat muzyki lat 80', 90'. Daab, Zdrowa woda, Elektryczne gitary i wiele innych. Przez dwadzieścia ostatnich lat zaniedbałem straszliwie ten świat. Zapomniane gdzieś mptrujki w czeluściach dysków stacjonarnych schowanych dawno do szafy. W mieszkaniu ani jednej płyty cd. Kasety gdzieś u rodziców na wsi. Chyba już dawno ich taśmy bieleją gdzie za stodołą. Teraz, może cofam się technologicznie ale planuję stworzyć swoją bibliotekę muzyczną. Winyli nigdy nie słuchałem ale kasety już namierzam po necie. No i jakiś sprzęt grający. Może gdzieś walają się u Was jeszcze kasety. Chętnie odkupię, przygarnę. Dajcie znać. Discopolo sobie daruję };/
"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
www.kopsegrob.blogspot.com
www.kopsegrob.blogspot.com
- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Są zainteresowani różnymi, czasami dziwnymi, produkcjami muzycznymi z różnych zakątków świata? Jeśli tak to mogę co jakiś czas (raczej często) podrzucić wynalazki na jakie trafiam
na rozgrzewkę
na rozgrzewkę
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
Re: Jaka muzyka
@Kopek się spóźniłeś trochę bo pewna wielka kolekcja kaset acz nie moja poszła w świat praktycznie za darmo. A i z innego źródła też mogłem przygarnąć coś co zostało powyrzucane i mało tego nie było.
Płyty CD a już o zgrozo kasety i winyle to zło. Ogromna ilość bardzo paskudnych śmieci, strata miejsca i ulotność a w przypadku dwóch ostatnich jakość dźwięku kiepska. Dziś swoje około 1100 albumów mam na nośniku wielkości paznokcia. Zawsze przy sobie.
Z lat 90-tych pochodzi mój podstawowy album do testowania nowych audio zabawek
@Tanto weź coś zrób z tym zaznaczeniem nowej treści bo zbyt łatwo przeoczyć nowe posty. No brakuje tego fest.
Płyty CD a już o zgrozo kasety i winyle to zło. Ogromna ilość bardzo paskudnych śmieci, strata miejsca i ulotność a w przypadku dwóch ostatnich jakość dźwięku kiepska. Dziś swoje około 1100 albumów mam na nośniku wielkości paznokcia. Zawsze przy sobie.
Z lat 90-tych pochodzi mój podstawowy album do testowania nowych audio zabawek
@Tanto weź coś zrób z tym zaznaczeniem nowej treści bo zbyt łatwo przeoczyć nowe posty. No brakuje tego fest.
- Parthagas
- Tytuł użytkownika: kumpel staffików
Toń muszę przesłuchać w lepszych okolicznościach, nie na kompie. Tu głos wokalistki przypomina Sośnicką (nie mówię, że Sośnicka źle śpiewała). Od jakiegoś czasu mam zajoba na punkcie Kvelertak: zebrałem całą dyskografię i słucham tego na okrągło. Czasami przegryzę Furią, Slayerem lub Type o Negative.
"Mężczyzna musi mieć nałogi, najlepiej wyszukane, w przeciwnym wypadku nie ma się z czego wyzwalać."
http://prymitywnetechnikiprzetrwania.blogspot.com/
http://prymitywnetechnikiprzetrwania.blogspot.com/