www.reconnet.pl Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Taktyczny telefon
Autor Wiadomość
geser


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 27 Lis 2013
Posty: 176
Skąd: warszawa
Wysłany: 2019-01-02, 07:18   

Pierwszy Iron też u mnie gdzieś w zakamarkach biurka leży, niby sprawny ... ale bez baterii nie chce działać.
te baterie to jakiś ich "urok" - w moim to samo.
Sam fon rzeczywiście pancerny.
 
     
Apo 
WATAHA Z POPRAWCZAKA


Pomogła: 6 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 28 Lis 2011
Posty: 729
Skąd: Lasy Pomorza
Wysłany: 2019-01-03, 22:10   

Ja się w końcun zdecydowałam na Hammera Blade. Testuje. Jak go przecioram porządnie i fon przeżyje to dam znać icon_twisted
_________________
look deep into nature and then you will understand everything better

I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
 
 
     
Kopek 
TRAMPek łikendowy


Pomógł: 5 razy
Wiek: 36
Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 809
Skąd: Z największej dziury
Wysłany: 2019-01-05, 00:15   

Teściu dostał nowy kabel i hummer energy ładuje się znowu bez problemowo. Ale problemy przy połączeniach czasami występują.
_________________
"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi."

https://picasaweb.google.com/104741303823098287225/Kopek03?authkey=Gv1sRgCM_9oNu9idCdWg
 
     
Bubel 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 29
Dołączył: 08 Wrz 2011
Posty: 547
Skąd: Łódź
Wysłany: 2019-01-05, 02:18   

Mam hammera energy od nieco ponad roku. Czy jest idealny? Nie. Czy jestem zadowolony? Owszem. Przeszedlem solidy, trzy generacje xcoverow, CATy, Lenovo, nokie i kij wie co jeszcze patrzac na pancernosc, wodoodporność i trzymanie baterii i ze wszystkich uznaję go za najlepszy.
Bateria obecnie potrafi mi przy moim WYBITNIE INTENSYWNYM uzytkowaniu zejsc w jeden dzień (ciągły LTE, duzo rozmow, nawigacja, siedzenie w necie itp) acz przy oszczedzaniu baterii wytrzymuje 4-5 dni na mrozie.
Aparat- wolno chwyta ostrość, ale zdjecia są przyzwoite
Dotyk i ekran działają bez zarzutu, jasność jest olbrzymia i czasem przeszkadza brak możliwości dalszego jej zmniejszenia.
Dźwięk jest tak głośny ze nie czuję potrzeby korzystania z głośnika bt lub zestawu głośnomówiącego (choć mikrofon chwyta tzw echo rozmówcy wtedy)
Ładowanie: tu jest problem- tylko kable usb z wąską wtyczka sięgają gniazda przez pancerz co wymaga czasem skrobania zastępczych. Ładowanie w trybie turbo dziala tylko na WYŁĄCZONYM telefonie.
Stabilność systemu: problem. Regularnie(4-6x w tygodniu) wysypują mi się aplikacje Wiadomości i Połączenia. Po prostu wyskakuje komunikat o błędzie i trzeba kliknąć ikonę ponownie. Raz zawiesił się poważnie co wymagało twardego restartu.
Czasem kaprysi z wyszukiwaniem urządzeń BT.
Z uwagi na baterię doskonale dziala jako router.
Budowa: w ciagu najbliższych tygodni oddaję go na gwarancję. Obok mikrofonu (i usb zarazem) odkleiła mi się guma amortyzujaca narożnik. Telefon stracil wodoodporność i czasem mikrofon mi syfem z kieszeni zachodzi i wymaga czyszczenia.
Odporność: jak się ubrudził to go myłem pod kranem wodą z mydłem. Jak ktoś pytał "czy pancerny bo tak wygląda" to zrzucalem go ze stołu, rzucalem nim o ścianę czy inne takie.
Wady inne: ma w moim odczuciu dosc słabą latarkę, trudno kupic na niego szklo ochronne, ma FATALNY I NIEMOŻLIWY DO WYŁĄCZENIA dźwięk uruchomienia urządzenia, trudno nim otworzyć piwo.
 
 
     
niszka 


Pomogła: 4 razy
Dołączyła: 16 Maj 2013
Posty: 286
Skąd: z pomiędzy
Wysłany: 2019-01-06, 19:03   

Bubel napisał/a:
ma FATALNY I NIEMOŻLIWY DO WYŁĄCZENIA dźwięk uruchomienia urządzenia


Ooo tak. Duszę go kciukiem zawsze jak jestem przy ludziach i go uruchamiam a i tak czuję się zażenowana.
_________________
http://alchemiawolnosci.blogspot.com/
 
     
mwitek 
HopsasaDoLasa


Pomógł: 2 razy
Wiek: 33
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 993
Skąd: Łódź
Wysłany: 2019-01-08, 11:30   

ostatni argument go niestety dyskwalifikuje.

Bubel napisał/a:
Mam hammera energy od nieco ponad roku. Czy jest idealny? Nie. Czy jestem zadowolony? Owszem. Przeszedlem solidy, trzy generacje xcoverow, CATy, Lenovo, nokie i kij wie co jeszcze patrzac na pancernosc, wodoodporność i trzymanie baterii i ze wszystkich uznaję go za najlepszy.
Bateria obecnie potrafi mi przy moim WYBITNIE INTENSYWNYM uzytkowaniu zejsc w jeden dzień (ciągły LTE, duzo rozmow, nawigacja, siedzenie w necie itp) acz przy oszczedzaniu baterii wytrzymuje 4-5 dni na mrozie.
Aparat- wolno chwyta ostrość, ale zdjecia są przyzwoite
Dotyk i ekran działają bez zarzutu, jasność jest olbrzymia i czasem przeszkadza brak możliwości dalszego jej zmniejszenia.
Dźwięk jest tak głośny ze nie czuję potrzeby korzystania z głośnika bt lub zestawu głośnomówiącego (choć mikrofon chwyta tzw echo rozmówcy wtedy)
Ładowanie: tu jest problem- tylko kable usb z wąską wtyczka sięgają gniazda przez pancerz co wymaga czasem skrobania zastępczych. Ładowanie w trybie turbo dziala tylko na WYŁĄCZONYM telefonie.
Stabilność systemu: problem. Regularnie(4-6x w tygodniu) wysypują mi się aplikacje Wiadomości i Połączenia. Po prostu wyskakuje komunikat o błędzie i trzeba kliknąć ikonę ponownie. Raz zawiesił się poważnie co wymagało twardego restartu.
Czasem kaprysi z wyszukiwaniem urządzeń BT.
Z uwagi na baterię doskonale dziala jako router.
Budowa: w ciagu najbliższych tygodni oddaję go na gwarancję. Obok mikrofonu (i usb zarazem) odkleiła mi się guma amortyzujaca narożnik. Telefon stracil wodoodporność i czasem mikrofon mi syfem z kieszeni zachodzi i wymaga czyszczenia.
Odporność: jak się ubrudził to go myłem pod kranem wodą z mydłem. Jak ktoś pytał "czy pancerny bo tak wygląda" to zrzucalem go ze stołu, rzucalem nim o ścianę czy inne takie.
Wady inne: ma w moim odczuciu dosc słabą latarkę, trudno kupic na niego szklo ochronne, ma FATALNY I NIEMOŻLIWY DO WYŁĄCZENIA dźwięk uruchomienia urządzenia, trudno nim otworzyć piwo.
_________________
 
 
     
Jakub_P 

Wiek: 15
Dołączył: 19 Wrz 2018
Posty: 76
Skąd: Dolny śląsk
Wysłany: 2019-01-17, 16:50   

Wczoraj przysłali mi telefon z serwisu i niewąsko zaskoczyli. Zgłosiłem przy reklamacji jedynie problemy z ładowaniem a wymienili mi obudowę, ekran, aparat, głośnik, akumulator, złącze ładowania i ładowarkę . W sumie to dostałem nowy telefon :) . Wysyłajcie tedy na gwarancji bo warto i w 2 tygodnie razem z przesyłkami sprawa załatwiona.
_________________
https://photos.app.goo.gl/9SgtDW5YmgQ7TjAP9
 
     
Tanto 
Administrator


Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 979
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-10-07, 21:16   

Mogę kupić coś czego nie potrzebuję, ale czasami mogło by się przydać...
Przechodząc do konkretów - czasami brakuje mi możliwości sprawdzenia na mapie gdzie dokładnie jestem, zaznaczenia ciekawych punktów, zapisu przebytej drogi itp., dostępu do Bazy Danych Leśnych... Od czasu do czasu przez głowę przebiega mi myśl o jakimś smartfonie z androidem, ale nigdy nie zwalnia na tyle żebym ją pochwycił ;-) Dziś kumpel z pracy stwierdził że ma do sprzedania Huawei P8 Lite ALE-L21 https://www.mgsm.pl/pl/katalog/huawei/p8lite/ za 200 zł i zastanawiam się czy coś takiego da radę popracować jako nawigacja z zainstalowanym Ozi Explorerem w wersji na androida.
Do codziennego użytku mam telefon Nokia C-5 i żadnych wodotrysków nie potrzebuję, dlatego jeśli ten Huawei nie nie pociągnie jako gps, to byłbym bardzo zawiedziony.
_________________
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
 
 
     
vojwoj 

Pomógł: 1 raz
Wiek: 53
Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 73
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2019-10-08, 04:50   

mam wprawdzie P10 lite , ale wg mnie jedynym problemem mogą być baterie(a dokładnie czas pracy urządzenia z włączonym GPS. na moim używam OSMand -q oraz ostatnio takiej czeskie nawigacji https://mapy.cz/turisticka?planovani-trasy&x=23.4668964&y=50.2717202&z=13&mrp=%7B%22c%22%3A132%7D (tu link do strony planowania trasy ale maja też program na telefon). Mój( nie nowy już telefon_ wytrzymał ostatnio cały dzień pracy z włączoną nawigacja i lokalnie internetem wyjazd na Roztocze i Puszę Solska. Po 9 godzinach poziom baterii spadł do min 39 %. A bywały miejsca bez zasięgu telefonu, atam(chyba) zużywa więcej energii,
 
     
hycek 
hycek


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 04 Mar 2016
Posty: 238
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-10-08, 07:32   

Tanto napisał/a:
Mogę kupić coś czego nie potrzebuję, ale czasami mogło by się przydać...
Przechodząc do konkretów - czasami brakuje mi możliwości sprawdzenia na mapie gdzie dokładnie jestem, zaznaczenia ciekawych punktów, zapisu przebytej drogi itp., dostępu do Bazy Danych Leśnych... Od czasu do czasu przez głowę przebiega mi myśl o jakimś smartfonie z androidem, ale nigdy nie zwalnia na tyle żebym ją pochwycił ;-) Dziś kumpel z pracy stwierdził że ma do sprzedania Huawei P8 Lite ALE-L21 https://www.mgsm.pl/pl/katalog/huawei/p8lite/ za 200 zł i zastanawiam się czy coś takiego da radę popracować jako nawigacja z zainstalowanym Ozi Explorerem w wersji na androida.
Do codziennego użytku mam telefon Nokia C-5 i żadnych wodotrysków nie potrzebuję, dlatego jeśli ten Huawei nie nie pociągnie jako gps, to byłbym bardzo zawiedziony.


Ja mam P8Lite w"spadku" po córce,działa wszystko super i szybko.
_________________
,,- Mieszczuch jesteś Twój porządek murami ogrodzony, tam też Twoje mądrości może i co warte. ''
 
 
     
SmileOn 
the violinist


Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 794
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2019-10-08, 17:17   

Tanto, Jak nie potrzebujesz żeby ten telefon był telefonem głównym i włączysz mu tryb samolotowy to na samym GPSie pociągnie ok 2x dłużej niż w normalnym trybie, dodatkowo możesz ustawić sobie do wszystkiego ciemne "nakładki systemowe", ekran jest zwykle drugi w kolejności co do prądożerności.
_________________
SmileOn
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
 
     
Tanto 
Administrator


Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 979
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-10-09, 06:32   

Śmieszne (?) jest to że poczytałem trochę opisów, testów itp. i o 'gpsie' informacji praktycznie brak, a chciałbym się upewnić czy działa bez karty sim tzn. bez połączenia z siecią komórkową.
_________________
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
 
 
     
vojwoj 

Pomógł: 1 raz
Wiek: 53
Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 73
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2019-10-09, 12:35   

u mnie działał, ale na nawigacji samochodowej navigon. jak znajdę czas sprawdzę osmand-a
 
     
SmileOn 
the violinist


Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 794
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2019-10-09, 21:10   

Tanto napisał/a:
Śmieszne (?) jest to że poczytałem trochę opisów, testów itp. i o 'gpsie' informacji praktycznie brak, a chciałbym się upewnić czy działa bez karty sim tzn. bez połączenia z siecią komórkową.


To w ogóle jest możliwa taka zależność że GPS nie działa bez GSM?
Przecież za te funkcje odpowiadają różne podzespoły.

Tak z ciekawości - ktoś miał telefon w którym GPS nie działał bez GSM - proszę o konkretne modele, z chęcią się do edukuje.
_________________
SmileOn
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
 
     
konradraku 
Leśny MacGyver


Pomógł: 3 razy
Wiek: 27
Dołączył: 02 Lis 2017
Posty: 120
Skąd: Żyrardów/Warszawa
Wysłany: 2019-10-10, 12:20   

Ja kiedyś miałem Nokię N95 8 GB, w której używałem GPS w trybie offline.
Ogólnie GPS nie potrzebuje sieci GSM, aby poprawnie działać.
Często korzystam (np. gdy jestem poza Unią Europejską) z aplikacji HERE, która pozwala na pobranie map danych krajów na urządzenie i następnie korzystanie z nich w trybie offline.
Bardzo przydatne.
_________________
Mowa jest srebrem, a milczenie jest owiec :)
 
     
Tanto 
Administrator


Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 979
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-10-12, 19:44   

SmileOn napisał/a:
Tanto napisał/a:
Śmieszne (?) jest to że poczytałem trochę opisów, testów itp. i o 'gpsie' informacji praktycznie brak, a chciałbym się upewnić czy działa bez karty sim tzn. bez połączenia z siecią komórkową.


To w ogóle jest możliwa taka zależność że GPS nie działa bez GSM?
Przecież za te funkcje odpowiadają różne podzespoły.

Tak z ciekawości - ktoś miał telefon w którym GPS nie działał bez GSM - proszę o konkretne modele, z chęcią się do edukuje.

Dawno temu spotkałem się z takim wynalazkiem, tzn. GPS sam też działał, ale dużo lepiej mu to szło jak wspierał się GSM. Co to było nie powiem, bo nie pamiętam, nie było moje.
W tym pytaniu chodziło mi bardziej o upewnienie się czy telefon nie ma jakichś ograniczeń funkcji jeśli nie ma karty SIM. Odpowiedź już znam - nie ma. Mam już P8Lite u siebie do testowania i chyba się skuszę. Choć nie bez oporów... ;-)
_________________
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
 
 
     
SmileOn 
the violinist


Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 794
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2019-10-12, 21:47   

Tanto napisał/a:
SmileOn napisał/a:
Tanto napisał/a:
Śmieszne (?) jest to że poczytałem trochę opisów, testów itp. i o 'gpsie' informacji praktycznie brak, a chciałbym się upewnić czy działa bez karty sim tzn. bez połączenia z siecią komórkową.


To w ogóle jest możliwa taka zależność że GPS nie działa bez GSM?
Przecież za te funkcje odpowiadają różne podzespoły.

Tak z ciekawości - ktoś miał telefon w którym GPS nie działał bez GSM - proszę o konkretne modele, z chęcią się do edukuje.

Dawno temu spotkałem się z takim wynalazkiem, tzn. GPS sam też działał, ale dużo lepiej mu to szło jak wspierał się GSM. Co to było nie powiem, bo nie pamiętam, nie było moje.


To pewnie był A-GPS czyli GPS wspierał się danymi z nadajników GSM w zasadzie w miejscu gdzie jest dobry zasięg z przynajmniej trzech nadajników można lokalizować dość dokładnie telefon metodą triangulacji bez użycia GPS-u
_________________
SmileOn
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
 
     
mwitek 
HopsasaDoLasa


Pomógł: 2 razy
Wiek: 33
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 993
Skąd: Łódź
Wysłany: 2019-10-17, 12:59   

No tylko zdaje się a-gps to dodatek więc gps sam w sobie bez gsm działać też powinien
_________________
 
 
     
SmileOn 
the violinist


Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 794
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2019-10-17, 16:38   

mwitek napisał/a:
No tylko zdaje się a-gps to dodatek więc gps sam w sobie bez gsm działać też powinien


Dokładnie to samo napisał Tanto i ja to potwierdziłem...
_________________
SmileOn
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
 
     
Tanto 
Administrator


Pomógł: 9 razy
Wiek: 49
Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 979
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-10-19, 20:40   

No i mam pierwszego smartfona w swoim życiu. Jak na alternatywę dla GPS'a się nada, ale telefonu u mnie nie zastąpi.
Testowałem z programem Locus i jest to czego oczekiwałem, co istotne program zapisuje przeglądane mapy w pamięci i można je potem przeglądać w trybie off-line.
_________________
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
 
 
     
birken1 


Pomógł: 7 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 771
Skąd: a różnie
Wysłany: 2019-10-20, 09:22   

Można można. Nie raz mi zad uratował. Jakby nie mapy, internet i GPS to bym nawet na smyrfona nie spojrzał. Ale posiadanie dwóch urządzeń jest jeszcze bardziej uciążliwym rozwiązaniem. Przywykniesz :)
 
     
vojwoj 

Pomógł: 1 raz
Wiek: 53
Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 73
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2019-10-20, 09:41   

Oj uratował. Szczególnie w miejscach, gdzie o mapy trudno.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10