Grill z bębna pralki.
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- steppenwolf
Na pewnej amerykańskiej stronie pojawił się wątek wykorzystania bębna pralki jako paleniska do grilla, pieca. W jednym z komentarzy przeczytałem, że ze stali nierdzewnej, w wysokiej temperaturze, uwalnia się URAN. Chociaż uczono mnie 3 obcych języków, to nie angielskiego , więc darowałem sobie kierowanie tam pytań w tej kwestii.
Co Wam wiadomo na ten temat? Pytam, gdyż prawie 20 lat temu taki – odpowiednio obrobiony - bęben osadziłem na rurze i trójnogu, wmontowałem w nim 4 pręty, na których kładę nieco przerobioną kratkę ze starej lodówki i mam „wiecznego grilla”.
A tu nagle jakiś uran :-/
Co Wam wiadomo na ten temat? Pytam, gdyż prawie 20 lat temu taki – odpowiednio obrobiony - bęben osadziłem na rurze i trójnogu, wmontowałem w nim 4 pręty, na których kładę nieco przerobioną kratkę ze starej lodówki i mam „wiecznego grilla”.
Re: Grill z bębna pralki.
Przecież to oczywiste - a myślisz, że dla czego masz takie pyszne grillowane mięsko z tego Grilla?steppenwolf pisze:
W wyniku fuzji jądrowej składników stopu stali nierdzewnej powstaje uran. Katalizatorem tej syntezy są opary tłuszczu wytapianego z mięsa.
Uwalniana w wyniku fuzji energia pięknie dopieka mięsko w całej objętości - nie tylko z zewnątrz.
Niestety produktem ubocznym jest uran - jest jego tak mało, że raczej Ci nie zaszkodzi.
A wiadomo: strzeżonego Pan Bóg strzeże.
- steppenwolf
jadałem z takiego i ja jadało masę innych osób wszyscy w zdrowiu żyją. Kurde poł świata gotuje i piecze w nierdzewce. A nawet jeśli się coś uwalnia to pytanie w jakiej dawce w końcu tlen tez zabija...steppenwolf pisze:20 lat temu taki – odpowiednio obrobiony - bęben osadziłem na rurze i trójnogu, wmontowałem w nim 4 pręty, na których kładę nieco przerobioną kratkę ze starej lodówki i mam „wiecznego grilla”.
A tu nagle jakiś uran
- Volo
- Gadu Gadu: 6831592
- Tytuł użytkownika: Wilczy Pasterz
Każdy wie, że Uran wzbogaca się w wirówkach, a jak wiadomo bęben pralki wiruje i dochodzi do wzbogacenia tego Uranu
A na serio to bzdura, może jakiś nikiel, chrom to bardziej (w ilości homeopatycznej) ale skąd uran? Bardziej martwiłbym się tą chemią w kiełbasie.
A na serio to bzdura, może jakiś nikiel, chrom to bardziej (w ilości homeopatycznej) ale skąd uran? Bardziej martwiłbym się tą chemią w kiełbasie.
Daj acz ja pobruszę a ty skocz do piwnicy po piwo.
-
- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Z tego co gdzieś usłyszałem to 'goryle' tylko lekkie są dopuszczone, konstrukcje bardziej masywne podpadają pod zakaz. Dyspensę na piece mają również duże pizzerie.
Podobno pierwszy telefon 'uprzejmie donoszę' był kilkanaście minut po północy
Podobno pierwszy telefon 'uprzejmie donoszę' był kilkanaście minut po północy
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
- Młody
- Gadu Gadu: 9281692
A ja się wtryndolę w temat. Ma ktoś jakiś schemat na palenisko z normalnej butli gazowej 11 kg ? Leży mi taka z zaworem starego typu. Docelowo chcę wylot spalin połączyć do beczki 200l celem urządzenia wędzarni
Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
- hycek
- Gadu Gadu: 3364770
- Tytuł użytkownika: hycek
Młody pisze:A ja się wtryndolę w temat. Ma ktoś jakiś schemat na palenisko z normalnej butli gazowej 11 kg ? Leży mi taka z zaworem starego typu. Docelowo chcę wylot spalin połączyć do beczki 200l celem urządzenia wędzarni
https://builld.ru/pl/how-to-make-a-smok ... echnology/
,,- Mieszczuch jesteś.Twój porządek murami ogrodzony, tam też Twoje mądrości może i co warte. ''
- Młody
- Gadu Gadu: 9281692
Podziękował. Miałem nieco inny koncept, ale właśnie zaświeciła nowa idea
Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !
Zrób se pan dymogenerator, będziesz pan zadowolnyMłody pisze:A ja się wtryndolę w temat. Ma ktoś jakiś schemat na palenisko z normalnej butli gazowej 11 kg ? Leży mi taka z zaworem starego typu. Docelowo chcę wylot spalin połączyć do beczki 200l celem urządzenia wędzarni
Spieszcie kochać moderatorów - tak szybko odchodzą...