W czym gotujecie/ smażycie w terenie???
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
viragolo - posiadam i używam na co dzień w wynajmowanym mieszkaniu. spisuje się bardzo dobrze. Przenoszenie nie jest problemem z racji walizki. Czasem ciężko o naboje jak nie ma Juli w pobliżu. Proponuję kupić w Juli z racji bezproblemowej gwarancji (w poprzedniej którą miałem schrzaniła się blokada zbiornika więc identyczną właśnie w Juli kupiłem).
- GawroN
- Gadu Gadu: 1519631
- Tytuł użytkownika: Szczupły blondyn
Też mam takową - jedyny problem był z mocowaniem butli (ale odkształciłem element za to odpowiedzialny i jest ok.)
Całe życie z wariatami
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: https://www.facebook.com/groups/160111940703089/
Co trzeba zrobić aby przyłączyć się do naszej grupy na FB - OPIS
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: https://www.facebook.com/groups/160111940703089/
Co trzeba zrobić aby przyłączyć się do naszej grupy na FB - OPIS
Odradzałbym zakup samej kuchenki przez neta. Nawet dołożenie tych 20 zł by przelać kasę jakiemuś znajomemu który kupi w Juli i podeśle ci pocztą jest warte zachodu.
Te naboje bywają czasem w zwykłych sklepach żelaznych lub budowlanych/instalacyjnych. Używa się ich do palników do papy/lutowniczych, oraz w restauracjach w palnikach używanych do karmelizowania potraw.
Te naboje bywają czasem w zwykłych sklepach żelaznych lub budowlanych/instalacyjnych. Używa się ich do palników do papy/lutowniczych, oraz w restauracjach w palnikach używanych do karmelizowania potraw.
- Qasz
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
Wszystkie te kuchenki się sprawdzają, ale jak powiedział MIKI nadają się do auta a nie do plecaka.viragolo pisze:
Patrz na układ palnika bo z tego co doczytałem te z płytą/płytką ceramiczną (poniżej) grzeją mocniej, a wielodyszowe słabiej (ten model który ty pokazałeś) ma to coś wspólnego z dopaleniem resztek gazu na sicie (ale czort go wie)
I na nieszczęście też trzeba je chronić od wiatru, niestety żadna kuchenka nie osiąga pełnej mocy bez jakiejś osłony, a szkoda
Lotus Turbo Challenge II
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
- Q_x
- Tytuł użytkownika: człowiek-samodział
Idę po weekendzie w las na dłużej i ze sprzętu do gotowania zamiarowuję zabrać sporka, żeby wrąbać jakiś jogurt albo posmarować chleb. Zastanawiam się nad zapalniczką, raczej odpuszczę, ew. zakupię po drodze w razie potrzeby. Sól, kawa i cukier. Jeszcze zacną mam kosę, z klingą nierdzewną, szlif chisel (tak się to nazywa wg. polskiej Wikipedii; myślałem, że "jednostronny", nie wnikam), długość wg. producenta 40,06mm, podoła najtrwardszej cebuli.
Artur - wynalazek jak wynalazek, zobacz tylko jak miejsce pod ogniem ogarnął kol. Chloru albo parę kartek wcześniej kol. Marshall. Może nie podręcznikowo, ale jakoś tak... Ogarnęli.
[ Dodano: 2015-06-26, 22:23 ]
Gwoli wyjaśnienia: kubka niet, kawa rozpuszczalna.
Artur - wynalazek jak wynalazek, zobacz tylko jak miejsce pod ogniem ogarnął kol. Chloru albo parę kartek wcześniej kol. Marshall. Może nie podręcznikowo, ale jakoś tak... Ogarnęli.
[ Dodano: 2015-06-26, 22:23 ]
Gwoli wyjaśnienia: kubka niet, kawa rozpuszczalna.
- Marshall
- Gadu Gadu: 63140
- Tytuł użytkownika: f o t o g r a f
No ba!
Dwunastka najbardziej elastyczna. Na jedną osobę na bogato, biednie na dwie. Można w nim już pogotować. Dziesiątka dla jednej osoby, oszczędnie konsumującej.
Dwunastka najbardziej elastyczna. Na jedną osobę na bogato, biednie na dwie. Można w nim już pogotować. Dziesiątka dla jednej osoby, oszczędnie konsumującej.
Sent from my Baobab Tree. Marshall® | Adam Marczak
Jak???Bubel pisze:Marshall - a jak nalać z zebry wody bez poparzeń? masz patent? nalewanie przez rrączkę mi się NIE podoba.
Tak
viewtopic.php?t=6707