Kubek stalowy z pokrywką
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Kubek stalowy z pokrywką
Witam! Zakupiłem u sprzedawcy ALTA 64 ,,Kubek stalowy z pokrywką " o wymiarach wys. 9 cm, średnica 10 cm.
Pojemność 700 ml. Cena 5 zł , wysyłka 9 zł.
Może ktoś potrzebuje.
link do aukcji
Pojemność 700 ml. Cena 5 zł , wysyłka 9 zł.
Może ktoś potrzebuje.
link do aukcji
Każdy człowiek, którego poznajesz, wie coś, czego ty nie wiesz. Ucz się od ludzi.
- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Kubki za bezcen można kupić tu http://www.horstsc.pl/index.php?product ... od_id=8978
Te niestety bez pokrywek, ale jakiś czas temu kupowałem u nich identyczne jak te powyżej, za ok. 3 zł
Te niestety bez pokrywek, ale jakiś czas temu kupowałem u nich identyczne jak te powyżej, za ok. 3 zł
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
- Parthagas
- Tytuł użytkownika: kumpel staffików
W sklepach "Wszystko po 3 zł" były też takie - moi uczniowie kupowali na zajęcia z przetrwania.
"Mężczyzna musi mieć nałogi, najlepiej wyszukane, w przeciwnym wypadku nie ma się z czego wyzwalać."
http://prymitywnetechnikiprzetrwania.blogspot.com/
http://prymitywnetechnikiprzetrwania.blogspot.com/
- hejtyniety
- Tytuł użytkownika: Warsztat 77 Katowcie
Trzeba uważać, bo są dwa rozmiary tych kubków z pokrywką - jeden właśnie ok.700 a drugi zdecydowanie mniejszy 250-300. W każdym razie warto poszperać po sklepach "one dolar", bo często je widuje.
A sam kubek? no jak to kubek - tani, więc go nie szkoda i jest lżejszy od swoich bardziej markowych odpowiedników (bardzo cieniutka blaszka pokrywki). Jedynie do wymiany jest uchyt pokrywki, bo lubi się przy ogniu wypalić.
A sam kubek? no jak to kubek - tani, więc go nie szkoda i jest lżejszy od swoich bardziej markowych odpowiedników (bardzo cieniutka blaszka pokrywki). Jedynie do wymiany jest uchyt pokrywki, bo lubi się przy ogniu wypalić.
Śląskie Knifesession - każdy pierwszy czwartek miesiąca w barze Dixie w Katowicach, start 17.00
- greenshadow
- Tytuł użytkownika: bywam
Aukcja się, ale można takie kubki trafić, a że mam plastikowe co mnie irytuje to mam pytanie: czy to nie jest jakiś bdziewiasty szybko rdzewiejący metal? Ktoś to ma używa dłużej? Rozumiem że cena niska, że lekki to nawet zaleta - z kubkiem się raczej nie mocuję mocuje
A tak przy okazji czy pokrywka jest waszym zdaniem niezbędna? Czy warto szukać kubków z pokrywką czy może kupić podobne lub trochę lepsze bez pokrywki? Rozumiem że pokrywka może się przydać... raz nawet miałem i zgubiłem, z czego wniosek był prosty: nie mieć
A tak przy okazji czy pokrywka jest waszym zdaniem niezbędna? Czy warto szukać kubków z pokrywką czy może kupić podobne lub trochę lepsze bez pokrywki? Rozumiem że pokrywka może się przydać... raz nawet miałem i zgubiłem, z czego wniosek był prosty: nie mieć
ForumWodne.pl - Fani przygód wodnych i wszystkiego czym da się pływać.
- hejtyniety
pokrywka jest ważna jak chcesz coś ugotować. Bez niej szybko odparuje Ci woda, której szkoda na ciągłe dolewki. Poza tym przy podgrzewaniu na ogniu zabezpiecza przed dostawaniem się syfów do jedzenia.
Jeżeli chodzi o materiał: nierdzewka jak nierdzewka, nic dodać nic ująć. Mój kubek używam już ze dwa lata, może dłużej i mimo, że w ogóle o niego nie dbam to nie stwierdziłem żadnych niepokojących objawów...
Jeżeli chodzi o materiał: nierdzewka jak nierdzewka, nic dodać nic ująć. Mój kubek używam już ze dwa lata, może dłużej i mimo, że w ogóle o niego nie dbam to nie stwierdziłem żadnych niepokojących objawów...
Śląskie Knifesession - każdy pierwszy czwartek miesiąca w barze Dixie w Katowicach, start 17.00
był sprzedawca na allegro co miał bodaj 4 rozmiary. Ale teraz go nie widzę albo nie wiem jak szukać.hejtyniety pisze:są dwa rozmiary tych kubków z pokrywką
TAK. Jak koledzy pisali powodów istotnych jest kilka. Ale nie koniecznie musi być taka. Da się to zastąpić.ra_dek pisze:A tak przy okazji czy pokrywka jest waszym zdaniem niezbędna?
Przez 7 lat mi kubek nie zardzewiał
Sam se dźwigajtre33 pisze:pasują najmniejsze pokrywki metalowe z garnków
Piękne dzięki za odpowiedź. Chodziło mi o ten konkretny kubek, wiadomo że nierdzewka to nierdzewka, tylko czy ten akurat kubek jest z nierdzewki? Dostałem "nierdzewny" nożyk i niestety dostał piegów
Co do przykrywki mam podobne zdanie, chciałem się tylko upewnić. Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi
Co do przykrywki mam podobne zdanie, chciałem się tylko upewnić. Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi
ForumWodne.pl - Fani przygód wodnych i wszystkiego czym da się pływać.
- hejtyniety
Kubek jest z nierdzewki .Dzisiaj w górach nieźle wiało. Dzięki pokrywce udało mi się sprawnie uwarzyć herbatę świerkową i płatki owsiane. Gotowałem na składanej kuchence na drewno zakupionej u kolegów z sur.....techu. Zużycie paliwa: rozpałka + kawałek suchej gałęzi buka grubości baterii R20 i długości 2 takich. Gotuje się szybko, bo ścianki kubka są dość cienkie.
[ Dodano: 2014-01-06, 21:56 ]
[ Dodano: 2014-01-06, 21:56 ]
Tak. Jest naprawdę nierdzewny- blacha jest niezbyt gruba, ale dzięki temu i pokrywce woda zagotowuje się szybko. Kubek już wypróbowałem w terenie. Jeżeli jeszcze cena będzie mniejsza, niż ja zapłaciłem to nie ma się co zastanawiać .ra_dek pisze: tylko czy ten akurat kubek jest z nierdzewki?
Każdy człowiek, którego poznajesz, wie coś, czego ty nie wiesz. Ucz się od ludzi.