To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
www.reconnet.pl
survival, turystyka, militaria - forum

"Leśne Rzemiosło" - Kapusta po azjatycku

Tomas - 2016-04-05, 13:46
Temat postu: Kapusta po azjatycku
"Adam Mickiewicz pisał:

„W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno
Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną;
Słów tylko brzęk usłyszy i rymów porządek,
Ale treści ich miejski nie pojmie żołądek.”


Prawdziwy bigos robi się kilka dni, wobec czego proponuję szybszą wersję terenową. Wprawdzie mówimy o kapuście po azjatycku, ale w zależności od fantazji gotującego, równie dobrze może powstać potrawa, którą określimy jako młoda kapusta z mięsem.

Składniki (na 4 głodne osoby):
Średniej wielkości główka kapusty
Pół kilo mięsa (łopatka, karczek… jak szynka to warto dodać też boczku)
Przyprawy: kurkuma, chili, papryka, czosnek, pieprz, zioła prowansalskie, sól
Ciemne piwo [...]"

Tym razem coś na temat leśnego gotowania przygotował Wam Artur Kordian, znany na forum jako Dźwiedź. Kapusta po azjatycku, bo o tym mowa, w wykonaniu Artura to istny majstersztyk kuchni :) Polecam każdemu kto nie miał okazji próbować. Jak przyrządzić potrawę, znajdziecie na naszej stronie pod adresem: https://www.lesne-rzemios...a-po-azjatycku/

Dźwiedź - 2016-04-07, 20:00

A poniżej wersja mniej bushcraftowa za to bardzo hardkorowa wyszła icon_twisted




Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group